perjantai 6. huhtikuuta 2007

Pitkä, luminen perjantai

I still don’t know if some non-Finnish person reads this, so I might as well save you all from my English skills. If YOU are reading this and have no clue what PERKELE means, let me know. While waiting for stories in English, you can follow the couple of links on the 1st and the 4th posts to see some pictures of my old and new home.

--

Niin, unohdetaan ne puheet keväästä ja sen sellaisesta. Väärä hälytys! Täällä satoi eilen aika paljon lunta ja maa on taasen valkoinen. Lumi ei (tietenkään!!) estänyt minua pyöräilemästä jumppaan. Luulenpa, että keräsin taas muutaman hulluuspisteen pyöräillessäni lumen keskellä. Tai siis suolan ja veden, ei missään edes ollut liukasta. Hulluuspisteitä kertyy myös pyrkimyksestäni syödä terveellistä ruokaa, olen oikeasti ainoa joka edes uskaltaa koskea tummaan pastaan tai rasvattomaan maitoon. Kummallisinta on se, että terveellisiä vaihtoehtoja on oikeasti tarjolla, mutta kukaan ei valitse niitä. Tämä yhdistettynä olemattomaan hyötyliikuntaan ja kyllähän niitä kiloja sitten kertyy.

Mutta voih, kaupoissa on kaikkea ihanaa. Lähettäkää minulle paljon rahaa, tahdon mennä shoppailemaan kevätvaatteita! Ihaninta on kohtuullisen edullinen hintataso, halvalla saa jos ei tahdo tuhlata. Vaatteita en ole vielä ostanut, sillä en ole selvittänyt housu- ja kenkäkokoani. Ehdotankin täten, että kaikkialla maailmassa käytetään tästä lähtien samaa asteikkoa kuin Suomessa. Ok??!! Paitakoko on sentään sama kuin Suomessa, voin siis ostaa paitoja. En siis oikeastaan voi valittaa..

Isovanhempien suunnitelma: kun Maiju näkee tarpeeksi lihaa syöviä ihmisiä, hän alkaa jälleen syödä lihaa itsekin. Kohteen arvio suunnitelman onnistumisesta: olen ennenkin nähnyt lihaa syöviä ihmisiä (niin, Suomessa syödään muutakin kuin tuhansia järviä ja mäntymetsiä), joten en usko karnivorien läsnäolon vaikuttavan omaan ruokavaliooni mitenkään. Jos olisi mahdollista muuttaa ihmisen ruokavaliota ympäristöä muuttamalla, voitaisiin siirretään kaikki ihmiset syömään banaaneja apinoiden kanssa.

Pääsiäinen on alkamassa täälläkin. Noitia ei näy, niiden tilalla ovat suklaapuput ja –munat. Pääsiäinen on täällä ennemminkin iloinen juhla, kevään saapumisen juhla. Täällä on niin monenlaista uskontoa valloillaan, että pääsiäisestä on tullut kaikille yhteinen suklaapupun syntymäpäiväjuhla. Mämmistä ei ole tietoakaan, mikä on ehkä hyväkin asia. Tyypillisinä pääsiäisruokina pidetään kuulemma kinkkua ja kalkkunaa. Joulu, osa kaksi?

Hyvää joulupääsiäistä kaikille, olkoon viikonloppunne munaisa. Minä tästä lähden käännyttymään lihansyöjäksi. Raaka pihvi, ahhhhhhhh. <3

1 kommentti:

Anna Sigga kirjoitti...

well.. I don´t understand Finnish but I though know what Perkele means ;)..
probably the only word.. well apart from Kiitos or how ever you write it.. You just tend to use lots of letters together so I thought it would be with two i´s hehe ;)