tiistai 1. toukokuuta 2007

Sormus/The Ring

Jänis on edelleen paikallaan tien varressa. En pysty siirtämään sitä ja toivonkin, että joku muu siivoaisi jänisparan pois.

Huomasin eilen kaipaavani jalkajarruja polkupyörääni. Jarrutin liian nopeasti etujarrulla ja kaaduin pyörän kanssa. Ylpeys ja polvet kokivat kolauksen. Erikoista tilanteessa oli se, että kanadalaiset yleensä puhuvat tuntemattomille ohikulkijoille, mutta ketään ei kiinnostanut olinko kunnossa. Kaupassa ja kadulla tuntemattomat ihmiset puhuvat toisilleen ja moikkailevat, täytyy vain toivoa, ettei Keith tee samaa Suomessa. Joku taatusti soittaisi poliisin nopeasti paikalle hakemaan kylähullun parempaan talteen.

Vietin viime lauantaina monta tuntia ostoskeskuksessa. En päässyt ekaa kerrosta ylemmäs, enkä kyllä edes tuhlannut juurikaan rahaa. Oli vain niin mukavaa päästä näkemää uusia ja erikoisia asioita puhumattakaan ihanista kevätvaatteista. Käyn aamuisin jumpassa, mutta päivät tuntuvat silti pitkiltä, ahdistaa kun en pääse pois Caledoniasta ilman apua. Bussi Hamiltoniin olisi loistava keksintö, mutten usko että kukaan on valmis perustamaan bussilinjaa yhtä hassua suomalaista varten. Vapaaehtoistyötäkään ei niin vaan ilmeisesti saa, eläinlääkäriasemalla on niin kiireistä, etteivät he ole ehtineet miettiä minun ottamistani sinne. Jos on kiire, luulisi avun kelpaavan. Etsinnät jatkuvat, en ole lannistunut! Täytyy tosin ihailla Johnia. Mies viettää 95% ajastaan tässä talossa tulematta hulluksi, ja tätä on jatkunut jo pari vuotta ja on vielä (ainakin ulkoisesti) järjissää. Minä olen ollut noin 80% ajasta tässä talossa ja mitääntekemättömyys vaikuttaa jo mielenterveyteeni.

Kiitos kommentista Soile, pahoittelen puutteellisia kirjoitustaitojani. Toivottavasti tekstini lukeminen ei satuta silmiäsi. Makujen maailmasta sen verran, että suklaa on ehdottomasti parempaa Suomessa ja salmiakkia täältä ei saa. Paikallinen suklaa ei liene yhtä pahaa kuin venäläinen, mutta maku ei ole niin pehmeä ja pyöreä kuin suomalaisessa suklaassa. Myös muut karkit ovat melko pahoja verrattuna kotimaisiin, mikä sinänsä ei ole huono asia, eipähän tule syötyä liikaa karkkia. Tietysti täällä on Twixejä yms., jotka maistuvat samalta kuin Suomessa. Täältä saa herkullista kalaa, olen maistellut kaikenlaisia uusia tuttavuuksia. Parhaana mainittakoon Mahi Mahi. Nam! Maultaan jostain Aasian vesiltä kotoisin oleva mahi mahi on miekkakalamainen. Kevät on täälläkin vielä vähän vaiheessa, mutta aurinkoisista päivistä olemme silti saaneet nauttia, puutkin alkavat jo työntää lehtiä esiin. Pari kevätkuvaa löytyy täältä.

Viime viikonloppu oli yhtä juhlaa. Pertsinä kävimme keilaamassa Keithin parhaan kaverin Taylorin ja hänen tyttöystävänsä Melissan kanssa. Keilahallissa ei ollut ammattilaisia läsnä, joten kukaan ei ollut vieressä nauramassa epäilemättä kammottavalle keilaustyylilleni. Muiden tyylinaytteitä löytyy täältä. Lauantaina Keithin kaverin tyttökaverin kaverilla (melkein sukua..) oli synttärit, joita kävimme juhlistamassa. Tapasin Keithin kavereita ekaa kertaa ja minua pommitettiin Suomi-aiheisilla kysymyksillä. Kävi myös ilmi, että suuri osa Keithin kavereista RAKASTAA Saku Koivua. Jouduin tuottamaan pettymksen kertomalla, etten henkilökohtaisesti tunne Sakua, vaikka tietysti tunnen kaikki muut suomalaiset ihmiset. Bileiden isännällä oli rumista rumin koira, jolta puuttui kuulon ja toisen silmän lisäksi mm. suurin osa hampaista. Ruma koira ja juhlien kohokohta löytyvät täältä.

Sunnuntaina kävimme patikoimassa Shermanin vesiputouksilla. Päivä oli kaunis ja aurinkoinen. Mitä patikkaretkellä tapahtuikaan? Kuvia putouksista ja selitys otsikkoon löytyvät täältä ja täältä. Jännää!

--

I thought I would write something for you too, Anna. I forgot you DO know what perkele means! Of course you know that word, that’s like the first word I teach to foreign people. Canadians struggle with it, rolling the r isn’t that easy apparently. Trust me, I’ve tried to teach Keith to swear in Finnish, but if you can’t say perkele it’s not worth it.

The days are long for me. I go to the gym in the morning, but for the rest of the day I don’t really have much to do. I’ve looked into volunteering, but vet clinics don’t need me at the moment, so I have to keep on looking. I hope I find something soon, since I’m slowly going crazy. I can easily bike around Caledonia, but there’s not that much to do around here. If I want to go to the mall for example, I have to get someone to take me there. Sometimes I feel trapped, but at least I can go to the gym and read and.. oh well, that’s about it.

We spent last weekend partying: on Friday we went bowling, on Saturday Keith’s friend’s girlfriend’s friend (almost relative that is) had a birthday party we went to, and on Sunday we went hiking to Sherman falls. Nothing compared to the Niagara falls, but looked cool anyways. There are some party pictures, some evidence of the spring finally coming etc. if you check out the links in the text in Finnish. And if you are wondering about the title, check out these pictures of Sherman falls and what happened there (more of them here). Keep it real!

Ei kommentteja: