torstai 28. kesäkuuta 2007

Intiaanit vs. Paikalliset poliisit

Huomenna on kansallinen intiaanien mielenosoituspäivä. Ohjelmassa kalpeanaamojen veren juontia, päänahan nyljentää ym. Osallistujilta vaaditaan todistus intiaanisukujuurista (höyhen hatussa ja uskottava sotahuuto riittää).

Intiaanien mielenosoitusbileet siis lähestyvät. Täällä Caledoniassa on ollut jo yli vuoden kiistaa palasta maata, jonka valkoiset joskus aikoinaan ostivat, mutta jonka intiaanit nyt tahtovat takaisin. Yli vuoden intiaanien edustajat ovat istuneet kyseisellä maapläntillä sitä vartioiden. Paikallinen poliisi puolestaan vartioi maata vartioivia intiaaneja.

Intiaanit ovat täällä erityisessä asemassa. He saavat ilmaisen koulutuksen (suomalaiset ovat siis täkäläisten mielestä intiaaneja, tämän asian suhteen ainakin) ja veroalennuksia (tämä erottaa intiaanit suomalaisista). Hiljattain he ovat alkaneet vaatia jo kerran myytyjä maita takaisin. Valkoinen väestö on tästä harmissaan, varsinkin kun Caledonian plänttiä vallatessaan intiaanit aiheuttivat kaupungissa aika paljon tuhoa. Poliisi ei tee mitään rasismisyytteiden pelossa. Odotamme siis yleistä mellakkapäivää kauhulla. Tässä intiaanien soturilippu:


Minulla on edelleen suurimmaksi osaksi tylsää, eikä Keithin passi ole vieläkään tullut. Mielestäni passia ei pitäisi joutua odottamaan kolmea kuukautta, mutta viranomaiset täällä ovat eri mieltä. Herra Televisio viihdyttää minua iltaisin, Keith viikonloppuisin. Päivät vietän laskien Johnin suihkukäyntejä (laskutoimitus pitää minut kiireisenä kerran kuukaudessa minuutin ajan). Tuleva viikonloppu on Kanadapäivän johdosta pitkä viikonloppu, joten luvassa on ainakin neljä epätylsää päivää. Jee!

Ei kommentteja: