torstai 14. kesäkuuta 2007

Löytöjä ja kritiikinsiemen

Tasapuolisuuden nimissä ajattelin kertoa asioista (tai lähinnä tuotteista), joista pidän täällä erityisen paljon. Huomasin valittaneeni viime aikoina blogissani pohjoisamerikkalaiseen tyyliin sopimattomasti, joten tässä tulee ripaus positiivisuutta.

Aivan ihastuttava kynsilakanpoistomenetelmä on ehkä käytössä Suomessakin, mutten itse ole siihen koskaan aiemmin tutustunut. Kyseessä on purkki, jonka sisällä on sieni ja kynsilakanpoistoainetta. Sienen keskellä on reikä, johon sormi (tai varvas, tosin varpaan tökkääminen purkkiin vaatii taitoa ja saattaa johtaa kynsilakanpoistoainelammikoihin kylppärin lattialla) upotetaan. Sormea pyöritetään kolossa hetki ja ta-daa – kynsilakka on kadonnut!

Toinen uusi ihastukseni on Herbal Essence-hiustenhoitotuotteet. Ne tuoksuvat toinen toistaan ihanammilta (Tigin Bed Head-tuotteet tosin tuoksuvat vielä paremmilta) ja ovat edullisia. Saaks näitä Suomesta?

Kolmas uusi elementti, josta pidän, on pohjoisamerikkalainen positiivisuus. Okei, toisinaan iloisuus ja positiivisuus tuntuu liian imelältä ja ilosta pomppiminen serkun kaverin uuden työpaikan johdosta menee ehdottomasti liian pitkälle. Monesti iloisuus ja ystävällisyys on teennäistä, mutta tuntuu silti kivemmalta kuin vihainen irvistys ja murahdus. Itse tosin murahtelen ja paljastelen kulmahampaita edelleen, mutta enköhän opi pian teennäisen (ja toivottavasti aidonkin) positiivisuuden taidon.

Kolmen positiivisen asian lisäksi on ihan pakko mainita eräs seikka, joka poikkeaa kenties negatiivisessa mielessä suomalaisesta elämäntyylistä. Lapset tuntuvat asuvan kotona tosi pitkään ja moni muuttaa pois vanhempiensa luota vasta mennessään naimisiin. Yliopistolle ajetaan mielummin kuin muutetaan omaan kämppään lähelle koulua. Melkein kaikki Keithin kaverit asuvat edelleen vanhempiensa luona. En tiedä johtuuko tämä kalliista vuokrista vai mistä, mutta muutaman vuoden itsenäistymiskokeilu tekisi varmasti täkäläisillekin teineille hyvää. Eiköhän siis taas äänestetä Maiju Kanadan presidentiksi, sellaistahan täällä ei vielä ole.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Maijulle smoi!

Kyllä noita Tigin Bed Head-tuotteita saa Suomestakin. Niiden hinta kuitenkin hipoo hienoisesti pilviä.

Taru

Maiju kirjoitti...

Moikkis! Suomessa ma Tigin tuotteisiin tutustuinkin. Koska niita saa sieltakin, osaat ehka kuvitella kuinka hyvalta takalaiset tuotteetkin tuoksuvat.

Anonyymi kirjoitti...

Heippa hei Maiju!

On ollut tosi kiva lukea kuulumisiasi tätä kautta. Olet edelleen erittäin hyvä kirjoittamaan hyvin "eläväisiä kuvauksia" :) you know.

Ai niin, ja olen tainnut täälläkin nähdä jossain noita Herbal Essence -tuotteita.

t. Eija

Maiju kirjoitti...

Vai on Suomessakin Herbaleita. Ma en niihin koskaan siella tormanny. Turun Halisten S-marketin shampoovalikoima ei tosin ollut suuren suuri.. Kiva Eija, etta luet tata, kirjoittele joskus kuulumisiasi mullepain! Aurinkoista kesaa :)

Maria kirjoitti...

Heh mullakin on aina Herbal Essencen shampoot kun ne on edullisia ja kivan tuoksuisia :) Miten musta tuntuu että shampoo on täällä kallista?!