perjantai 6. heinäkuuta 2007

Paratiisi

..soi tänään iskelmäradiossa. Löysin monta suomalaista nettiradioasemaa kuunneltavaksi. Kuuntelin aina kesäisin Turussa parvekkeellani Iskelmää tai Groovea, joten Badding vei minut muistoissa takaisin Kuohukujalle. Parvekkeella viettämäni aurinkoiset iltapäivät olivat ihanan kiirettömiä ja huolettomia hetkiä. Tällä hetkellä huolia on riittämiin – muutto Kanadaan ja oleskeluluvan hakeminen on stressaavaa puuhaa, eikä sitä todellakaan ole tehty helpoksi tai ainakaan halvaksi. Mitä oleskelulupahakemusviranomaiset oikeasti tekevät valokuvillani ja kirjeilläni Keithille? Varmasti jotain tuhmaa, jotain mikä ei taatusti liity hakemusprosessiin mitenkään.

Keithin passi saapui vihdoin. Ostimme liput Suomeen, elokuussa sitten nähdään! En tiedä paluustani tänne, minua kun ei välttämättä päästetä rajan yli. Joudun todennäköisesti odottamaan Suomessa pari kuukautta asioiden selviämistä. Saanhan sitten ainakin syödä mahan täydeltä ruisleipää! Palatessani saan toivottavasti jo tehdä töitä, aion hommata jonkun paskaduunin Caledoniasta kunnes löydän oman alan töitä.

Keräsin tuhansia pöpipisteitä eilen ja toissapäivänä. Täällä satoi aamupäivällä molempina päivinä reilusti ja pyöräillessäni kuntosalilta kotiin pisteitä ropisi kuin sadepisaroita. Eihän kukaan pyöräile sateella.. Ja miksi ei, lämpöasteita oli sateesta huolimatta yli 20 ja luonto todella tarvitsi vettä. Hiukset tuntuvat ihanan pehmeiltä sadevesikäsittelyn jälkeen!

Valitan aina tylsyyttä ja sitä, ettei ole mitään tekemistä. Voisin toki puuhastella puutarhassa tai pyyhkiä pölyjä, sellaista tekemistä täällä on riittämiin. Minut tuntevat ihmiset tosin tietävät, etten pidä puutarhoista mehiläisten ja muiden lentävien höttiäisten takia, eikä kodin siivoaminen kuulu intohimoihini. Tylsää siis on edelleen. Ilman nettiyhteyttä ja kuntosalia ei olisi mitään elämää.

Ei kommentteja: