tiistai 18. syyskuuta 2007

Pieni maailmamme

Riihimäki ainakin on melkoisen pieni paikka. Täällä asuu enää kaksi kaveria, joiden kanssa olen säännöllisesti tekemisissä. He asuvat molemmat samassa talossa, samassa rapussakin vielä. Hain kuukauden mittaista tuotantotyöpaikkaa kynttiläsesongin ajaksi Havilta. Haastattelijana toimii kaverin poikakaveri. Jumpassa on aina vähintään yksi tuttu lukioajoilta, eilen oli kaksi. Kaupungilla törmäsin entiseen ihastukseeni, joka edelleen kymmenen vuodenkin jälkeen näytti ihan samalta. Näin myös yläasteaikaisen rinnakkaisluokkalaisen, joka näytti yläasteella ihan possulta. Pekoni tuli edelleen mieleen. Monen mielestä on turvallista ja mukavaa tuntea joka ainoa vastaantulija. Minua se ahdistaa-aa-aa.

Kanadassa ihmiset sanovat aina kysyttäessä, että heillä menee hyvin. Huonoja fiiliksiä ei tilitetä tuttaville ohimennen, vaan kulissit pidetään pystyssä. Toisaalta en sitä ymmärrä, suomalaiset kun yleensä kertovat melko suoraan jos menee päin persettä. Toisaalta asioiden kaunistelu ehkä vähentää sellaista murjottelua ja tuo hymyn, vaikka sitten valheellisenkin, hetkeksi kasvoille. Täällä tuntuu välillä siltä, että hymyilyn jalo taito on unohdettu. Kaupungilla yksikään vastaantulija ei hymyile, nyökkää tai tervehdi. Caledoniassa minulle moikkailivat tuikituntemattomatkin. Niin, aluksi tällainen moikkailu toki teki minut vainoharhaiseksi ja luulin, että moikkailijat olivat jonkin sortin kylähulluja. Siihen totuttuani (ainakin melkein, itse en vielä ole muuttunut moikkailijaksi) suomalaisten vihaiset ja surulliset kasvot ja mummojen mulkaisut tuntuvat hyvin kylmiltä.

Muutama päivä sitten kuulin ilouutisen. Saan palata Kanadaan vaikka heti. Lennän siis talveksi etelään noin kuukauden päästä. Toivottavasti ehdin nähdä vielä kavereita ja lähettää muutaman pahvilaatikollisen tavaraa Kanadaan! Muistakaa, että Suomen ei missään nimessä pidä muuttua Pohjois-Amerikan kaltaiseksi. Silti, rakkat kanssasuomalaiset, voitaisiin joskus hymyillä. Harjoitelkaa vaikka peilin edessä sellainen semiluontevan näköinen tekohymy, jos muuten ei hymy helposti irtoa. :) =) ;) 8=)

Ei kommentteja: