torstai 15. marraskuuta 2007

Yhteenveto

Kohta on aika poistua Riihimäeltä kohti lounasta. Ei ruokaa, vaan ilmansuuntaa. Ajattelinkin, että on syytä tehdä yhteenveto nähdyistä ja koetuista asioista. Aika kultaa pian nämäkin muistot, joten on syytä toimia nopeasti!

Liki kolmen kuukauden ajan olen vihaisesti mulkoilemalla koittanut opastaa riihimäkeläisiä pyöräilijöitä jalkakäytäviltä ajotien puolelle. Ahkera mulkoilu ei ole tuottanut tulosta. Pimeällä olen toki yrittänyt tappaa katseellani valotta pyöräileviä, mutta tappamistehtävä jää nyt sitten autoilijoille.

Tehdastyön ihanuutta tuli kokeiltua, löysin jälleen yhden alan, joka ei todellakaan ole minua varten. Vaadittavia selkäänpuukotustaitoja ja työn tekoa aivoja käyttämättä en vielä osaa.

Talviaikaan siirtymisen jälkeen päivät pimenevät entistä aikaisemmin, ja se kyllä näkyy meissä suomalaisissa. Hymy ei irtoa kirveelläkään, vai pitäisikö sanoa Sig Sauer Mosquito-pistoolillakaan. Toisia tönitään ohikulkiessa, anteeksi ei pyydetä. Hymyileviä ihmisiä pidetään kylähulluina (aivan kuten minä pidän Caledoniassa kaikkia moikkailevia ja kohteliaita ihmisiä ihan pöpeinä). Kyllä se hymy silti olisi välillä ihan kiva juttu!

Hyötyliikunta sentään on arvossaan täällä pohjolassa. Kaipaan Caledoniassa kovasti sitä, että kauppaan tai postilaatikolle kävellään tai pyöräillään. Aionkin viedä täältä mukanani ajovalot Rockylle, jotta voin pimeälläkin ajella fillarilla ympäriinsä, pahennusta herättäen. Mahdollisesti räjäytän hulluuspistepotin ja vien mukanani kävelysauvat! Okei, näyttiväthän ne silloin aluksi toooodella typeriltä, mutta nyt sauvakävelijät ovat osa suomalaista maisemaa talitinttien lailla. Tänä talvena talitintit, siis kävelysauvat, muuttavat Kanadaan!

Lisää plussapisteitä Suomelle tulee kampaajalla käynnistä. Täällä käytetään lämpökupuja, joten värit päässä ei tarvitse istua yli tuntia.. Myös hiuksia leikattaessa kampaaja leikkasi oikeasti kuivat latvat pois, eikä vain varovasti syytteen pelossa näykkinyt vajaata senttiä latvoista. Jos en muuten siis tule Suomeen, niin kampaajakäyntiä varten sitten ainakin.

1 kommentti:

Taru kirjoitti...

Toivottavasti sulla on myös joku muukin syy tulla Suomeen kuin vain kampaaja :)

Täällä me vaan hymyttöminä kävelemme ympäri kylää ja vielä ilman heijastinta, tummissa vaatteissamme. Toivomme, että autoilijat huomaavat meidät ajoissa... Minä tosin olen aina käyttänyt heijastinta ja juoksukenkäni ovat täynnä heijastimia. Joten en henk.koht. ole se, jonka yli autoilija suojatiellä ajaa.