maanantai 7. tammikuuta 2008

Nenänkosketusliinoja

Ai nenäliinoja? Ei, ei sanan perinteisessä merkityksessä ainakaan. Pohjois-Amerikan asukeille rakkaita Kleenexejä kun ei ainakaan niistämiseen ole tarkoitettu. Näin nuhakauden vallitessa kaipaan kotoisia Nessuja, joihin voi niistää tietäen, että räkä päätyy nenäliinaan. Kleenexin kanssa asia on toisin; räkä yleensä päätyy niistäjän käteen. Paikalliset ns. Nenäliinat ovat niin ohuita, että niistä näkyy läpi. Niitä pitää käyttää kerrallaan vähintään kaksi, mikäli niihin aikoo niistää. Ajattelin aloittaa kansalaisliikkeen vahvempien nenäliinojen puolesta. Mihin näitä läpinäkyviä nenäliinoja sitten voi käyttää? Nenän kosketteluun, se on minun sivistynyt arvaukseni. Ehkä krokotiilinkyynelten dramaattiseen kuivailuun kyynel kerrallaan. Huulipunatahran Kleenexillä ehkä voi poistaa ennen kotiin saapumista. Minun nuhanenäni kaipaa jotain vahvempaa! (Tällä kertaa vessapaperikaan ei minua pelasta, se on ihan yhtä läpinäkyvää.) Pitänee tosin mainita, että Kleenexit on pakattu ihanilla kuoseilla koristeltuihin laatikoihin, itse valitsen nenäliinani ehdottomasti aina rasian kuosin perusteella!

Viime lauantaina töissä ollessani tapasin mukavan pojan. Hän oli äitinsä kanssa pesemässä pyykkiä, ja erittäin kohtelias ja puhelias. Yleensä perheensä mukana pyykkäämään tulevat kersat sotkevat paikkoja, mutta tämä nuori herrasmies käyttäytyi mallikelposesti. Olin ällistynyt, kunnes näin hänen lukevan kirjaa, ja kysyin mikä kirjan nimi on. Kyseessä oli kirja, jota hän luki pyhäkoulua varten. Olisi pitänyt arvata! Vain uskossa ja nuhteessa elävä lapsi voi olla niin kiltti ja viaton. Ei tavallinen 10-vuotias poika jaa mainoksia taskurahaa ansaitakseen. Ei keskivertopojalta ole kielletty kaapelikanavien katsomista. Tämän pojan tavattuani olen sitä mieltä, että kaapelikanavat pitäisi kieltää (ei vaan, telkka on ihana asia, mutta ehkä kaikki ohjelmat eivät ole hyväksi lapsille) ja rahan arvo opettaa kaikille lapsille. Eipähän sitten maailma täyttyisi kamalista kersoista, jotka saavat mitä tahtovat mitään vastineeksi antamatta.

1 kommentti:

Whissana kirjoitti...

Ma en tieda oletko kokeillu muita Kleenexeja mutta musta sellaset lotionilla hoystetyt on vahan kestavampia. Meillakin kylla suositaan niita ihan tavallisia lapinakyvia malleja, mutta valitsen huoneeseeni aina sellasen vaaleapunaisen ruusukuvioisen pakkauksen, koska se sopii vareiltaan taysin mun lakanoiden variin! :D Tottakai nenaliinat valitaan pakkauksen varin mukaan!