maanantai 18. helmikuuta 2008

Kesävaatteet pakkassäällä ja saunassa

Kanadalaiset ovat keksineet yleispätevän vaatekerran. Se päällä pärjää niin 15 asteen pakkasessa kuin saunassakin. En ole vielä itse kokeillut talvipyöräilyä tämän vaatekerran kanssa, sillä epäilen sen toimivuutta, vaikka olen nähnyt monen kanadalaisen luottavan siihen. Ja mikä onkaan tämä teräsmiesunivormu, joka uhmaa talven kylmiä viimoja ja saunan kiehuttavaa kuumuutta? Muutut kanadalaiseksi teräsmieheksi pukiessasi päällesi jumppahousut (s(h)ortsit sopivat hyvin tähän hommaan), T-paidan ja sandaalit. Asukokonaisuus toimii loistavasti talviasuna, kunhan muistat lämmittää autosi kunnolla ennen liikkeelle lähtöä, ja pysäköit autotalliin, joka on yhteydessä taloosi. Täten vältät ikävän kontaktin raikkaan ulkoilman kanssa! Teräsmiespuku toimii kätevästi myös saunassa, jonne voit mukavasti astua kuntosaliharjoittelun jälkeen asua vaihtamatta! Miten kätevää! Jos totta puhutaan, niin näin suomalaisena on vaikea ymmärtää saunomista jumppakuteet päällä, peseytymismahdollisuuksien loistaessa poissaolollaan. Olen tottunut siihen, että saunassa hikoillaan alasti/uimapuvussa/pyyhe ympärillä, minkä jälkeen mennään suihkuun/avantoon/muuhun vesielementtiin peseytymään. Täällä saunaan mennään hikoilemaan vaatteet päällä.. Enkä oikein tiedä miksi. Californialaista ystävääni siteeraten: "Ei tee järkeä".

En millään malttaisi odottaa oman kämpän löytämistä. Yksi suurimmista toiveista oman kodin suhteen on kokolattiamatottomuus. En voi sietää näitä pölypesiä, jotka kuulemma tuntuvat ihanalta paljaan jalan alla. Ja ihanasti varastoivat matolle pudonneet ruoan muruset ikuisiksi ajoiksi. Ja kuka oikeasti haluaa asua anoppilassa yhtään sen kauempaa kuin on pakko!

2 kommenttia:

Whissana kirjoitti...

Hahhahhaaa, nauroin ihan katketakseni.. mita tuohon voi enaa sanoa... tunnistin itseni sun tekstista... mitaan leivanmuruihin liittyvaa en tosin tunnusta. :P

Nauroin sun kommentille siita kuinka siella valtetaan raikas ulkoilma.. Taalla Losissa olen meinannut muutaman kerran kayttaa sanontaa "raikas ulkoilma", mutta olen joka kerta jattanyt sanomatta kun olen muistanut missa savusumussa taalla eletaan. Ts. jos katsot horisonttiin, erityisesti mikali katsot sinne ruuhka-aikaan, naat jannittavan kellertavan harmaan "sumun" kaupungin ylla. Jarkyttavaa miten kaikkeen tottuu. Korkeintaan aivan meren rannassa voisin taalla sanoa kokevani "raikkaan tuulahduksen". Bai to vei, olen huomannut etta jos rannalla viettaa kauan aikaa siina tuulahduksessa, niin hengitys haisee sen jalkeen pari tuntia ihan merelle.. yok.

Siita olen yllattynyt etta kanadalaiset hilluvat jumppavetimissa ympari vuoden. Siellahan on ihan oikeasti lunta ja pakkasta! Taalla ihmiset pukeutuvat suurimman osan vuodesta hyvin hammentyneen oloisesti.. Normaalina talvipaivana taalla on yleensa noin +18 astetta celciusta. Menet sitten kauppaan ja parkkipaikalla naat yhden henkilon mokkanahkaisissa talvisaappaissa (missa on sellaiset roikkuvat karvapampulat), kaulahuivissa ja karvareunuksisessa untuvatakissa. Samaan aikaan vieresta kavelee joku shortseissa ja varvasvalisandaaleissa.. Naiden kahden aaripaan valiin mahtuu sitten kaikenlaisia mahdollisia valimuotoja kuten minihame-toppatakki & paasta varpaisiin lampimasti pukeutunut henkilo varvasvalisandaaleissa. Omituisimman nakoista on kun naet jossain toistensa seuraan lyottaytyneen ihmisporukan joista jokainen on pukeutunut eri vuodenajan mukaan.

Jatettakoon tassa nyt mainitsematta mita itse paivittain pidan paalla.. krohom.. ;)

Soile kirjoitti...

Ihmeellistä miten oudolta toisenlainen kulttuuri voi tuntua, vaikka kuitenkin kyseessä on länsimainen maa jossa puhutaan minulle melko tuttua kieltä ja ilmastokin muistuttaa Suomea! Kiitos kun aina kerrot meille kokemuksistasi; ne ovat tosi virkistävää ja kiinnostavaa luettavaa.