maanantai 21. huhtikuuta 2008

Kalpeanaama

Maiju Onnistui jälleen. Olin tänään, huhtikuun 21. päivänä ulkona puolisen tuntia, pyörämatkan ja turinatuokion verran. Aurinko armas poltti käsivarteni karrelle puolessa tunnissa. Huhtikuussa. Voitte kuvitella miten kirkkaanpunainen olenkaan keskikesällä.. Suojakertoimet vaan nahkaan näin keväällä jo, tai ehkä voisin suojautua kanadalaiseen malliin: autoon piiloutumalla. Eipä tarvitse olla auringon tai ulkoilman kanssa kosketuksissa kun laittaa autossa ilmastoinnin täysille ja hurauttaa postilaatikolle parin korttelin päähän! Voi miten kätsää!

Jos kuvittelette kanadalaisten olevan luonnonläheistä kansaa, kanssametsäläisiä, olette järkyttävän harhaanjohdettuja. Kuvittelin itse muuttavani maahan, jossa suhtautuminen luontoon on samankaltaista kuin Suomessa. Erehdyin. Pahasti. Olen saattanut tilittää siitä aiemminkin.. Talvella täällä kaikki valittelivat kylmyyttä ja lunta (onhan se ikävää kun kaupan parkkipaikalla joutuu kävelemään 10 askelta autolta kauppaan T-paidassa). Nyt kesän kynnyksellä valitus kohdistuu liialliseen kuumuuteen ja siihen, miten kotoa joutuu suorastaan juoksemaan autoon turvaan kuumuutta. Oikeasti. Kyllä kanadalaisten elämä on vaikeaa ja suorastaan karua.

Tunnelin päässä kajastaa heikko valo. Suomi kutsuu tätä suomineitoa kesäkuussa juhannustaikoja tekemään, ja ensiapua haen keskiviikkona Ikean Marabou-hyllyltä. Mmmmm.

2 kommenttia:

Whissana kirjoitti...

hahhaha.. niin.. ehka on paras etten kommentoi mitaan tuohon postilaatikolle ajamiseen. Sen mainitsen etta kuulostaa tutulta. ;)

Me ollaan kanssa menossa Ikeaan. En ole ihan varma koska mutta siita on ollut puhetta. Hassua on etta tiedan taalla olevan parikin Ikeaa pienen ajomatkan paassa enka ole koskaan kaynyt. :)

ps. mulla on sellanen olo etta olisin muuttanut pois kotoa.. ma kayn taalla nykyaan vaan toissa, hehe.

Maiju kirjoitti...

Pohjois-Amerikka sopii loistavasti joillekin. Minä en ole yksi niistä, ja paikallisten laiskuus ja käsittämätön itsekkyys kaiken muun kustannuksella yököttää. Kuvittelin tämän johtuvan siitä, että olen kasvanut fiksummassa ympäristössä, mutta sekään ei nyt sitten selitä tätä ilmiötä.