tiistai 15. huhtikuuta 2008

Tupakkapakko

Kanadassakin on siirrytty tupakoimattomuuteen baareissa. Ja ravintoloissa ja missä nyt ennen saikaan polttaa sisätiloissa. Näin tupakoimattoman kannalta muutos sekä Suomessa että Kanadassa oli tervetullut, eipä vaatteet enää baari-illan jälkeen haise tupakalta. Oksennuksen vieno aromi saa vapaasti leijailla krapula-aamuna edellisen illan vaatteiden suunnalta.

Tupakoimattomuuteen tottuneena järkytyin eilen työnantajan järjestämässä kokouksessa. Brenda omistaa pesularakennukset, joten hänellä lienee täysi vapaus tupakoida omassa kiinteistössään. Kokouksen aikana hän päätti sytyttää tupakan muiden tupakoivien kanssa, eikä siirtynyt ulos polttamaan, muttei myöskään antanut tupakoimattomien mennä ulos tupakoinnin ajaksi. Minut ja muut siis käytännössä pakotettiin passiiviseen tupakointiin, ja vielä työnantajan taholta. Täytyy myöntää, etten ollut kovinkaan otettu asioiden saamasta käänteestä.

Aurinko armas on lämmittänyt päiviä täällä jo kiitettävästi. Viikonloppuna pitäisi lämpötilan nousta jo parinkympin kieppeille. Kauhulla odotan kesähelteitä.. Viime kesä oli kuuma ja kostea, hikinen ja nihkeä, eikä tämä kesä varmaan ole mitenkään erilainen. Kaiken lisäksi tänä kesänä minun pitää töihin mennessäni pukeutua farkkuihin tai tummiin housuihin, sillä pesulan omistaja haluaa meidän kaikkien pukeutuvan samalla tavalla. Minua ja toista nuorempaa työntekijää kiellettiin erityisesti pukeutumaan sortseihin, sillä se saattaisi herättää mustasukkaisuutta pesulan asiakkaissa (=vaimoissa). Kolmas nuorehko työntekijä saa käyttää sortseja, sillä BMI on sitä luokkaa, ettei mustasukkaisuudesta ole pelkoa.

Pesulan omistajasta vielä sen verran, etten ole koskaan pitänyt siitä, miten jotkut ihmiset voivottelevat köyhyyttään, vaikka rahaa selvästi on. Ei siellä Ikeassa muuten käytäisi joka viikonloppu, tai taloja ja uusia autoja osteltaisi. Brenda käytti kahden tunnin kokousajasta noin 25% vakuuttakseen meidät siitä, etteivät pesulat tuota penniäkään. Niin.. Millä rahoilla sitä sitten mahdettiin ostaa uusi iso auto ja viettää kuukauden loma Floridassa. Mistä näitä ilmeisesti ilmaisia lahjoja sitten saa? Riihimäelläkin on ilmeisesti lahjoitustoimintaa, itse en koskaan törmännyt sielläkään ilmaisiin asuntoihin, vaatteisiin, huonekaluihin tai autoihin.

Ei kommentteja: