keskiviikko 14. toukokuuta 2008

Jaana ja Petri

Tuntuu niin hassulta puhua suomea vaikkapa äidin kanssa ja keskellä suomenkielistä lausetta sanoa ikäänkuin englanniksi Peter tai Janet. Keith sopii lauseisiin aika hyvin, mutta appivanhempien nimet eivät kuulosta luontevilta suomen seassa. Siispä suomensin heidän nimensä! Koodinimet tästä lähtien ovat Jaana ja Petri. MacNeil saattaisi kääntyä Mäkiseksi, joten toivottakaa tervetulleeksi Jaana ja Petri Mäkinen.

Suomessa jo ihmettelin sitä, mistä tosi isot tytöt löytävät vaatteita. Itse joudun kietomaan normaalipainoisen, mutta pyöreän, vartaloni kokoon L. Monissa kaupoissa se on suurin saatavilla oleva koko, mutta en todellakaan ole suurin Kanadassa asuva tyttö. Täällä minua suurempia on huomattavasti enemmän kuin Suomessa, mutta edelleen on arvoitus, mistä löytyvät vaatteet kolme kertaa minun kokoisilleni typyköille. Ehkä USAn puolelta.

Wendela on 3,5 vuotta vanha. En olisi uskonut, että jumitun pelaamaan tietokonepeliä moneksi vuodeksi. Mitä kaikkea olenkaan jättänyt kokematta voidakseni pelata Lineagea. Monet bileet jäivät bilettämättä, monet ihmissuhteet kokivat kolauksen peliaddiktioni takia. Enkä ole edes nörtti sieltä pahimmasta päästä (ainakaan enää)! (Toisaalta elämäni paras asia, Keith, olisi jäänyt löytymättä ilman ko. tietokonepeliä, joten kaikella lienee tarkoituksensa.) Tyypit, jotka ovat arvostettuja ja korkealla tasolla pelissä, eivät oikeassa elämässä tee yhtään mitään. Otetaanpa esimerkiksi John. Varmasti kova kundi tietokonepeleissä, mutta tosielämässä täysi luuseri. Istuu himassa äitinsä huollettavana päivästä ja vuodesta toiseen. Virtuaalitodellisuudessa Johnkin voi olla jotain suurempaa, siinä se viehätys varmaan onkin. Onhan se hienompaa olla taitava ja nopea jousiampuja kuin työtön, toimeton ja sosiaalisesti täysin kyvytön laiskuri. Enkä tällä nyt viittaa itseeni.. Toivottavasti.

1 kommentti:

Whissana kirjoitti...

Taytynee kommentoida tuohon vaatekokoasiaan sen verran, etta taalla USA:ssa vaatekaupoissa on ihan erikseen osastonsa isokokoisille naisille. Kyseisten vaaterekkien kohdalla on usein maininta "women's sizes", ja normaalipainoisille ihmisille on sitten oma luokittelunsa "petites" tai ei luokittelua ollenkaan. Aika erikoista. Women's size -osasto yleensa kattaa koot aina 3XL:aan asti. Tosin on kauppoja jossa myydaan pelkastaan vain pienia tai isoja kokoja. Onhan sita varmaan lihavan kiva menna isoille ihmisille suunnattuun kauppaan ja ostaa sielta S-koko, ja tuntea itsensa taas hoikaksi. :P