tiistai 13. toukokuuta 2008

Vadelmia

Nam, nam! Vadelmakausi alkoi vihdoin! Voi tätä riemua. Vadelmat on niiiin hyviä. Omaa vattupensasta en ikinä kuitenkaan aio istuttaa, sillä ampiaiset pitävät vadelmista ihan liikaa. Vinkki ihmisille, jotka eivät halua Maijua kylään: istuttakaa vadelmapuska oven viereen. En tule kylään, ainakaan kesällä. Ns. passiivista anopintorjuntaa aion itse harjoittaa tulevaisuudessa hankkimalla koiran. Pysyy anoppi poissa kesät ja talvet!

Aksenttiani luultiin tänään australialaiseksi. Aikoinaan minulla oli vaikeuksia ymmärtää Sheftonin aksenttia, ja nyt ilmeisesti olen itse kehittänyt samanlaisen itselleni. Edelleen lähimmäksi totuutta osunut arvaus oli tanskalainen aksentti. Olisi pitänyt kirjoittaa ylös kaikki arvaukset, sillä kaikenlaisia olen reilun vuoden aikana kuullut. Kanadan itärannikko (Newfoundland), Australia, Tanska, Itävalta, Saksa, Irlanti.. Aksenttiarvaukset siedän, mutten sitä, että minua kutsutaan postimyyntimorsiameksi (eikä edes selän takana, vaan päin naamaa). Miksi ihmeessä tulisin Suomesta Kanadaan "paremman elämän toivossa" jonkun miehen elätettäväksi. Suomessa yhteiskunta elättäisi minut kätevästi, eikä edes tarvitsisi käydä läpi oleskelulupahakemusprosessia. Tuskin kukaan huvikseen täyttää lomakkeita kertoakseen viranomaisille parisuhteensa vaiheista. Vai täyttääkö?

2 kommenttia:

Maria kirjoitti...

Nyt on pakko kertoa:

Minulta on tiedusteltu ihan vakavalla naamalla, että mitä siellä suomessa on sellasta joka estää nuoria muuttamasta ulkomaille. Sanoin että miksi kukaan lähtisi pois kotimaastaan... siis daa! Kysyjä sanoi: ai teillä on siis ihan oma kulttuuri siellä? Kyllä pisti vihaksi.

Maiju kirjoitti...

Monet multa asiaa tiedustelleet ovat ihmeissään kun kuulevat, että Suomessa on ihan oma kieli, eikä me puhuta esimerkiksi hollantia.