lauantai 14. kesäkuuta 2008

Tekopyhyyttä ja muoti-ilmiöitä

Täällä olen jälleen, Riksussa. Muutama asia on muuttunut. Uusi kampaamo ilmestyi keskustaan, Ryöstökarit muutti uusiin toimitiloihin ja lukion viereen rakennetaan päiväkotia (keksintö, joka odottaa edelleen Kanadassa keksimistä). ABC-huoltis peri Karavaanin tehtävän paikkana, jonne mennä ostamaan jotain keskellä yötä jos on tarvis. Heselukema Riihimäellä on kohonnut neljään. Uusia pubeja on toki ilmaantunut, tai ainakin ne ovat vaihtaneet omistajaa ja nimeä. Suurimmaksi osaksi tämä on se sama kaupunki, mistä 7 kuukautta sitten lähdin. Hinnat ovat pysyneet kivan korkealla, pyöräilijät edelleen (!!!!) pyöräilevät jalkakäytävillä, ja puolituttuihin törmää väkisin kaikkialla. Täytyy sanoa, että ilmasto on mukavan viileä hikiseen Caledoniaan verrattuna, eikä niitä mieltään osoittavia inkkareitakaan juuri ole ikävä. Täällä saa sanoa "neekeri" ja "lihava" ja "inhottava" ja "halpa" ja "liian kallis" jos on tarvetta ja jos huvittaa.

Vähän ennen lähtöäni Hamiltonin sanomalehdessä uutisoitiin järkyttävästä tapauksesta, jossa kahden pienen lapsen vanhemmat olivat osoittautuneet rasisteiksi. Perheen vanhempi lapsi, 8-vuotias tyttö, oli ilmestynyt kouluun hakaristi piirrettynä käsivarteensa. Tästä fiksut opet ja viranomaiset olivat päätelleet, että tytön vanhemmat olivat rasisteja (iik)! Tapauksen seurauksena molemmat lapset otettiin huostaan. Että näin Kanadassa... Pitänee haudata suunnitelmat mahdollisten tulevien lapsien pukemisesta pelkkään mustaan. Siitä kun saattaa joutua sähkötuoliin tms.

Eräs asuste, jonka käyttämisestä sitäisi joutua sähkötuoliin, tai vähintään vankilaan, ovat Crogs-jalkineet. Muovikimpaleet ovat muotia Kanadassa, ja nyt myös valitettavasti täällä. Crogs-ilmiö on kenties verrattavissa.. onko se verrattavissa mihinkään? Crogseja ostavat kaikenikäiset ja -kokoiset tyylinikkarit. Onko mikään muoti-ilmiä aiemmin yhdistänyt sukupolvet, sukupuolet, koko kansan (kenties koko ihmiskunnan)??!!

1 kommentti:

Whissana kirjoitti...

Aaaaaaahhhhh, ma olen kanssa taysin kieltaytynyt ostamassa Crogseja! Pikkulapsilla ymmarran ne, ne kun kestavat vetta ja kuraa ja kaikkea mahdollista ja eivat paina juuri mitaan, tosi katevat siis.. sita en tajua mitenka "muotitietoiset" losangelelilaisetkin kulkevat Crogsit jalassa ympari vuoden. Suomessa vastaavia jalkineita on joskus myyty nimella "puutarhasandaalit". -Taalla ei ihmisilla edes ole puutarhoja.. Lisaksi jarkyttavaa on pari "aitoja Crogseja" maksaa about 30 dollaria. Mainiointa on etta niita myydaan myos talviversioina, eli varustettuna sellaisella karvavuorella jonka voi laittaa sinne sisaan... ihanaa.