keskiviikko 20. elokuuta 2008

Autokaistalla

Olen yli vuoden ajan jo ihmetellyt kanadalaisten tapaa ajaa autolla tilaamaan pikaruokaa, varsinkin kun ruoka yleensä sitten syödään parkkipaikalla autossa, jota tietysti pidetään ruokailun ajan käynnissä. Keskustelin asiasta asiakkaan kanssa ja minulle selvisi, miksi jotkut ihmiset toimivat näin. Asiakkaani kertoi, ettei hän eikä hänen aviomiehensä yksinkertaisesti mahdu istumaan ravintolan tuoleissa, joten ruoka pitää syödä autossa. Ehkä ravintola-annos kannattaisi tällaisessa tilanteessa jättää kokonaan syömättä? Älytöntä autokäytöstä toki löytyy muualtakin kuin Mäkin pihasta. Keithin kaverin tyttökaveri pitää kesällä autoa käynnissä noin 20 minuuttia ennen lähtöä. 20 minuutissa ilmastoinnin avulla auton lämpötila saadaan sopivaksi, eikä tarvitse ottaa ikkunoiden avaamiseen liittyvää hyönteisriskiä.

Englannista aikoinaan Kanadaan muuttanut asiakas kertoi, että sopeutuminen Kanadaan kesti hänellä noin 2 vuotta. Minä olen täällä jo yli vuoden ollut, eikä kyllä ole ainakaan yhtään helpottanut. Joka päivä vaivun epätoivoon tajutessani, millaisessa itsekkäässä ja aivottomassa yhteiskunnassa elän.

Tällä viikolla epätoivoon vaipumista (niin, ei sitä varmaan näin kuulu sanoa, mutta syytetään siitä olematonta kontaktiani suomenkielen kanssa) on edesauttanut appiukon viikon mittainen kesäloma, jos sitä siksi voi kutsua. 10-tuntisia työpäiviä paiskiva appiukko ei ole hidastanut yhtään tällä viikolla, kiitos anopin. Verho-ostoksilla tuhlattiin 500 dollaria, etupihan pensaat revittiin ylös ja niiden tilalle istutettiin uudet, anoppia on ajelutettu ostoksilla joka päivä.. Milloin tämä miesparka saa levätä??

Ei kommentteja: