perjantai 1. elokuuta 2008

Maassa maan tavalla tai..

maasta pois! Poistuminen tuntuu paremmalta vaihtoehdolta, niin naurettavaa ja vainoharhaista on elo täällä! Törmäsin taas uusiin, entistä naurettavampiin, sääntöihin.

Sääntö numero 1: Jos ruoho kasvaa yli 2,5 tuumaa (noin 6,35 senttiä, kiitos Raisalle asiavirheen korjauksesta!) pitkäksi Hamiltonissa jollain pihalla, naapurit voivat valittaa asiasta viranomaisille, ja ruohonleikkuuta vierastava talonomistaja saa jopa 200 euron sakot. Pitkän ruohon aiheuttamia haittoja ovat mm. pitkän nurmen aiheuttamat allergiat, viereisten kiinteistöjen arvon lasku yms. Voin vain kuvitella iloisen omakotitalokyttääjän mittaamassa viivottimella naapurien ruohonkorsia..

Sääntö numero 2: Alle 12-vuotiasta lasta ei saa Kanadassa lain mukaan jättää yksin kotiin. Koulun jälkeen ei siis lapsi saa yksin tulla kotiin odottamaan vanhempia. Haastattelemani kotiäidin (aka anopin) mukaan on surullista, jos lapsi joutuu olemaan yksin kotona ilman vanhempia tai lapsenvahtia. Lapsihan voisi vahingossa oppia itsenäiseksi!

Taas siis tuli tehtyä havaintoja, jotka puoltavat mielipidettäni tämän mantereen hulluudesta. Ihmiset ovat hemmoteltuja, kärsimättömiä, itsekkäitä, ja vailla maalaisjärkeä. En ikinä tahtoisi kasvattaa lasta täällä, enkä nyt itsekään ihan loistavasti viihdy. Varsinkaan kun anoppi on aaaargh!!! Hirveää olla toinen kahdesta selväjärkisestä tällä mantereella!

Ei kommentteja: