tiistai 16. syyskuuta 2008

Epistä!

Kaupungin halki kulkevan joen yli pääsee yhtä siltaa pitkin. Tällä hetkellä sillan toinen kaista on remontissa, joten liikenne kulkee vain yhteen suuntaan. Tähän saakka olen päässyt vaivatta joen toiselle puolelle tietä pitkin, ja takaisin jalkakäytävällä pyöräillen. Nyt ovat perkeleet kieltäneet tien puolella pyöräilyn. 15 sekunnin sijaan sillanylitys kestää nyt noin 4 minuuttia, ja tämä vain siksi, että autoilijoilla meni hermo siihen, että joutuivat ressukat hidastamaan sillalla. Grrr! Miten edes kukaan kanadalainen viitsii väittää, että täällä välitetään ympäristöasioista, jos pyöräilyn autoilun sijaan valitsevia rankaistaan näin! Koko manner on rakennettu autoilijoille, ja se on yksi suurimmista syistä miksi vihaan tätä yhteiskuntaa.

Suuri uutinen tänään on USAn rahakriisi. "USA is broke" sanottiin juuri uutisissa. Tuliko tämä yllätyksenä? Bush on työntänyt rahaa Irakiin ja Afganistaniin järkyttävällä vauhdilla ja on lainannut Kiinalta niin paljon rahaa sotaansa varten, ettei ehkä koskaan pysty maksamaan sitä takaisin. Arvioiden mukaan Irakin ja Afganistanin projektit kokonaisuudessaan maksavat "vain" 2400 miljardia dollaria. Kun on jollekin velkaa parituhatta miljardia, voiko tulla yllätyksenä se, että talous menee päin peräpukamia? Helposti yllätettäviä ovat nuo jenkit.

Aikomuksenani oli eilen opetella vähän ranskaa itseopiskelu-CD:n avulla. Kuuntelin CD:ltä opeteltavat sanat miljoonaan kertaan, mutta en osannut päättää, miten ne oikeasti lausutaan. Ääntämisohjeet ovat englanniksi, puolet niistäkin ilmeisesti tulkitsin ihan väärin. Kyllä pitäis päästä jollekin kielikurssille, vaikka muutamaksi kuukaudeksi Pariisiin.

Ei kommentteja: