keskiviikko 24. joulukuuta 2008

Joulunvietto aikuisiällä

Kai tässä aikuiseksi pitää itsensä määritellä, kun lahjojen määrä on viime vuosina vähentynyt eksponentiaalisesti. Ja lahjansa saa itse valita, pienempänä sitä piti yrittää käyttäytyä, jotta pukki toisi toivelistalla mainitut lelut. Toisaalta ihan hyvä, ettei enää tarvitse olla kiltti. Voisi joululahjojen määrä olla negatiivinen, jos se jotenkin olisi kiltteyteen sidottu.

Tuli onneksi Riksuunkin puoli senttiä lunta jouluksi, eli valkea on joulu. Turussa yllättäin julistettiin joulurauha, ja perinteitä kunnioittaen pari saunaa ja yksi yksiö ovat jo palaneet maan tasalle. Siellä ollaan selvästi leikitty niiden LED-kynttilöiden kanssa, niitä kun ei saisi sytyttää tulitikulla palamaan! Kanadassa jouduin kituuttamaan ilman lahjoja viime vuonna joulupäivään saakka, kun siellä mukamas pukki käy vasta aattoyönä tuomassa paketit. Minä kyllä vaadin lahjani jo aattona iltapäivällä, saavat sitten Keithin serkkujen kersat kateellisina katsella vierestä. Muahahahaa!

Tunnen olevani selvästi jouluruokaihannoinnin ulkopuolella. Rosollia lukuun ottamatta mikään "perinteinen" joulupöperö ei minun kurkustani alas mene. Rohkea Roni, 5 vee, oli ollut ainakin minua rohkeampi. Hän tykkäsi porkkanalaatikosta ja jopa maistoi sitä! Ei nyt sillä, ettäkö olisi niitä Kanadan joulupöperöitä ikävä. Stuffingista jos ei saanut tarpeekseen thanksgivinginä niin nyt jouluna sitä olisi tarjolla vähän lisää.. Ja kas, kalkkunaakin olisi taas pöydässä. Eipä tule siellä ainakaan suuria yllätyksiä vastaan, kun aina on samat juhlaruoat tarjolla. Minä tässä jännityksellä odotan mitä se äiti on jouluruoaksi tänä vuonna laittanut. Mieli tekisi kalapuikkoja!

3 kommenttia:

Eija kirjoitti...

Saitkos kalapuikkoja? :)
Eipä nuo juuri innosta nuo jouluruoat... paitsi anopin tekemä 'luumumössö'. Näyttää siltä miltä kuulostaa, mutta maistuu oikeasti hyvältä ;)

Maiju kirjoitti...

Sain tonnikalalasagnea, nam nam. Rosollia pystyn vähän maistamaan, mutta kyllä muut "herkut" jäävät lautaselle. Pitsajoulu ei ole lainkaan huono idea, en vaan tiedä missä sen toteuttaisi..

Whissana kirjoitti...

Ma olin kaverillani Ruchardilla ja niilla oli oikein kinkkua. Olin yllattynyt silla odotin kalkkunaa. :) No sa et nauttis niista antimista. Tarjolla oli myos juustoperunoita ja jamssia ja dipattavia kasviksia. :) Soin mahani pullolleen ja karsin seuraavat kaksi tuntia siita etta en voi kavella enka liikkua. Richard antoi mulle snapsin jotain saksalaista troppia minka pitais auttaa ruuansulatukseen. Se ehka tehosi vahan! :)