maanantai 15. joulukuuta 2008

Keskipenkki. New York. Kanssamatkustajat.

Olipa harvinaisen ikävä lentomatka. Ja lentomatkan jälkimaku on sitäkin karvaampi. Kaikki sujui melko mukavasti New Yorkiin saakka, ilkeää lentokenttävirkailijaa lukuun ottamatta. Torontossa sormenjälkeni skannattiin USAn viranomaisia varten, ottivat ne oikein digikuvankin minusta! Pienessä potkurikoneessa lensimme Torontosta New Yorkiin pelottavan aasialaisstuertin kanssa, ja lento oli jopa etuajassa. Kuvittelin vielä tässä vaiheessa, että matka jatkuisi yhtä jouhevasti.

Finnairin koneessa ei sitten enää ollutkaan kivaa. Pyynnöstäni huolimatta edellä mainittu ilkeä lentokenttävirkailija antoi minulle keskipenkin, eikä käytäväpaikkaa. Istuin siis noin 9 tuntia ison jenkkimiehen ja isoegoisen suomalaismiehen välissä. Matka alkoi lupaavasti puolentoista tunnin mittaisella lentokoneessa istumisen harjoittelulla, koneen pysyessä tiukasti maan pinnalla. Istumisen opittuamme lähdimme vihdoin lentoon, ja tässä vaiheessa tajusin, että matkasta oli tulossa kivulias kokemus. Selkääni sattui joka asennossa, en pystynyt nukkumaan kivun ja suomalaismiehen kyynärpäiden takia, ja lennon aikana näytetyt elokuvatkin olivat ihan perseestä! Jotenkin selvisin Suomeen saakka, mutta matkan loppuhuipennus oli vasta tulossa!

Helsinki-Vantaalla odottelin matkalaukkuani muiden matkustajien kanssa, kun kuulin kuulutuksen, jossa matkustaja (ei sentään potilas) Saarista pyydettiin ottamaan yhteyttä tulopalveluun. Ajattelin, että Saarisia on niin monta, etteivät ne minua kuitenkaan tarkoita. Näin matkalaukkuhihnalla 4 oman laukkuni näköistä laukkua, mutta joka kerta joku muu nappasi laukun nenäni edestä. Lopulta laukkuhihna pysähtyi ja tajusin olevani ainoa laukkuaan odottava matkustaja. Olen aina pelännyt olevani se ainoa matkustaja, jonka laukkua ei koneesta löydy, ja pelkoni kävi toteen eilen. Otin yhteyden tulopalveluun, josta selvisikin, että minua he olivat kuuluttaneet, eikä ketään muuta Saarista. Laukkuni oli edelleen New Yorkissa, joten laukutta lähdin lentokentältä kohti Riksua. Matkatavaroitani odotan edelleen, uudet sukat ja alushousut kävin sentään eilen ostamassa. En siis haise, jee!

Ei kommentteja: