sunnuntai 11. tammikuuta 2009

Uusi vuosi, valitettavan vanhat kujeet

Vuosi alkoi ihan kivoilla bileillä, siellä jopa tyttöystävät saivat juopotella hieman. Paluu pesulatyöhön ei olisi juurikaan voinut kiinnostaa vähempää, mutta rahaa tarvitaan aina. Toivottavasti uusi vuosi tuo tullessaan töitä.. Työllisyystilanne vaan on todella huono, ihmisiä irtisanotaan tuhansittain, ja kuka nyt maahanmuuttajaa muutenkaan palkkaisi. Turvallisempaa on palkata kanadalainen, joka ei osaa kirjoittaa omaa äidinkieltään, mutta joka osaa sujuvasti kehua itseään maasta taivaisiin vähintään puolen tunnin ajan (ilman taukoja). Täällä arvostetaan hieman erilaisia ominaisuuksia työntekijässä kuin mihin Suomessa olen tottunut. Ansaittuja lomia ei tule pitää, ylityöstä ei saa pyytää ylimääräistä korvausta, eikä saa sairastua. Ikinä. Työntekijän oikeuksia puolustavaan liittoon kuuluvat luokitellaan laiskoiksi kommareiksi. Toveri Saarinen valmiina palvelukseen!

Niles sihisee edelleen pahaenteisesti yrittäessäni luoda tunnesidettä välillemme. Ehkä hän ei tahdo tutustua tähän itseään noin 500 kertaa suurempaan naaraaseen, tai ehkä hän vain kunnioittaa avioliittoani. Show me some love, Niles.. Kissanruoka maittaa huomattavasti entistä paremmin, ja pelkäänkin, ettei Niles pian mahdu pieneen ruokomökkiinsä. Kodittomana ei ole siilin hyvä olla, joten laihdutuskuuri saattaa olla edessä.

Eilen satoi ihanaa pakkaslunta, ja kaikkialla paitsi teiden läheisyydessä on kaunista. On vaikea käsittää, miten viidentoista asteen pakkasella tie voi olla märkä ja loskainen, eihän sen niin pitäisi mennä.. Joka tapauksessa, talvella täällä on aina loskakeli, vaikkei edes oikeasti olisi. Mälsää, rumaa ja tylsää.

Ei kommentteja: