torstai 26. helmikuuta 2009

Buliimikkojen selkälihakset

Maanantaina vieraakseni saapui ihku oksutauti, jonka seurauksena venäytin selästä jonkun lihasraukan. En ole aiemmin edes ajatellut, että oksentaminen voisi aiheuttaa lihasvenähdyksen, mutta aina sitä näemmä oppii lisää kun elää näinkin tosi vanhaksi kuin minä. Buliimikkojen selkälihasten täytyykin olla ihan sikahyvässä kunnossa, omani eivät selvästikään olleet. En aio jatkaa ko. selkälihasten treenaamista oksentamalla, vaan koitan parantua. Viimeisen kolmen vuorokauden aikana olen syönyt 5 kirsikkatomaattia, voileivän, vähän jäätelöä ja kulhollisen riisimuroja. Eipä kyllä energiaakaan sitten ole nimeksikään, sillä kaksi tuntia eilen sohvalla istuttuani olin jo niin väsynyt, että piti mennä takaisin nukkumaan. Melko säälittävää, mutta totta.

Eilen aamulla huomasin, etten olekaan Supermajken, vaan ihan tavis-Majken. Kuvittelin meneväni illalla boot campille, mutta ehkä arvaattekin, että sen sijaan nukuin tunnin televisionkatselun uuvuttamana.

Väsyneenäkin jaksan valittaa, tottakai! Tietooni tuli vasta vähän aika sitten pähkinöihin liittyvä fakta, jota en pysty käsittämään, hassu eurooppalainen kun olen. Jos koulussa on yksikin lapsi, jolla on pähkinäallergia, ei kukaan koulun oppilaista saa viedä pähkinöitä sisältäviä eväitä kouluun. Ja tämä siis maassa, jossa lapset elävät suurimman osan lapsuudestaan maapähkinävoileipien voimalla. Eikö olisi helpompaa kerätä yliherkät lapset ruokailemaan keskenään johonkin kivasti sisustettuun komeroon, kuin kieltää kaikilta kaikki mahdollisestikin pähkinää sisältävät ruoat? Varmasti joka koulusta löytyy vapaa siivouskomero tai muu vastaava allergikkojen käyttöön. Pitääkin ehkä naamioitua vanhemmaksi ja käydä vanhempainillassa esittämässä hyviä ideoita kanukkien käyttöön.

Velipojallani hieman tökkii pakkoruotsi koulussa. Yläasteella minua opetti Videnoja, jonka mielenkiintoiset leikit yleensä veivät suurimman osan tunnista ihan sujuvasti. Taisimme myös kuunnella klassista musiikkia silmät kiinni opettajan lukiessa ruotsinkielistä tekstiä meille ääneen. Vaihtoehtoisen opetuksen tulokset eivät tainneet olla mitenkään merkittäviä, mutta jostain syystä vältyin ruotsi-vihalta. Miten saisin veljeni vihan yli tai ympäri? Ruotsikin on sentään vaan yksi kieli, jota näppärästi peruskoulun jälkeen pystyy välttelemään, kunhan ei muuta länsirannikolle, ja menee risteilyillä vain Tallinnan suuntaan. Viha on siis aivan turhaa!

1 kommentti:

E kirjoitti...

Kannattaa vältellä myös Porvoon seutua...