lauantai 25. huhtikuuta 2009

Reservaattiretki ja maukkaat madot

Äiti on valitellut jo pitkään sitä, etten ole lähettänyt hänelle intiaanikäsitöitä. Lähestyvän äitienpäivän kunniaksi terotin viidakkoveitseni, ja lähdin anopin kanssa metsästämään reservaatilta korviksia. Riihimäkeläisille tiedoksi, että reservaatti on hurjempi paikka kuin Peltosaari, turkulaiset voivat verrata reservaattia Varissuohon jne. Näin tosin vain osan reservaatista, irokeesien kylän (tällä reservaatilla asuu kuuden intiaaniheimon jäseniä), mutta rakennukset olivat kovin ränsistyneitä, ja maisemaa hallitsi tupakkatehdas. Valitettavasti hienoja käsitöitä ei juuri löytynyt, taitaa olla se taito unohtunut intiaaneiltakin. En myöskään nähnyt kuuluisaa villikoiralaumaa, joka kuulemma vaeltaa reservaatin alueella.

Tänään on kesäkeli, hieman jo sitä inhottavaa kuumankosteaa kesää lupaileva päivä. Kävimme ostamassa Nilesille tarvikkeita. Nyt sillä on oma kupla, jonka sisässä uskallan päästää sen ehkä uloskin. Ja keittiöön. Reilu viikko sitten Niles pääsi livahtamaan jääkaapin alle, ja eilen se juuttui/jumittautui keittiökaapiston reunuksen alle. Pallon sisässä se ei mahdu näihin piilopaikkoihin, hah! Eilinen keittiöretki oli sen verran traumaattinen, että päätin hemmotella Nilesia herkuilla. Ostimme 5 lihavaa (ja varsin elävää ja kiemurtelevaa, yök!!) matoa, ja yksi niistä päätyy Nilesin päivällisen kohokohdaksi tänä iltana. Loput jatkavat elämäänsä kaurahiutaleiden keskellä, kunnes Nilesilla on taas nälkä. Kysyin eläinkaupassa miten kauan madot pysyvät hengissä, ja ylikypsän madon kuulemma tunnistaa siitä, että se on muuttunut koppakuoriaiseksi. Sitä odotellessa..

Kuuman päivän päätteeksi odottelemme ukkosmyrskyä. Minun mielestäni kylmä olut riittäisi kruunaamaan kuuman kesäpäivän, mutta Ukko Ylijumala/Thor/Taranis/Zeus/Thunderbird/Pekka Pouta on eri mieltä. (En kai mä nyt noita itse olis osannu nimetä, sitä varten on Google ja Wikipedia.)(P.Pouta tosin oli ihan oma, ja erinomainen vaikka itse sanonkin, lisäys sääjumalten joukkoon.)

2 kommenttia:

Whissana kirjoitti...

Pekka Poudasta tuli mieleen Mette Mannonen ja han taas tuli mieleen facebookia tassa taannoin tutkiessani, ja tormatessani "ryhmaan" nimelta "Mette Mannoselle isommat tissit". Etta nain.. Ryhmaan on liittynyt viimeisimpien tietojen mukaan 267 jasenta.. :S

Maiju kirjoitti...

Onks Metellä muka sit niin pienet tissit? Enpä koskaan kiinnittäny asiaan huomiota, siihen vaan että Metellä ei läppä oikein luistanu :)