maanantai 13. huhtikuuta 2009

Rotusyrjitty spinningohjaaja

Olen joutunut jonkinasteisen rotusyrjinnän kohteeksi, ja koska en ole aiemmin kokenut moista, ajattelin jakaa kokemukseni. Opitte ehkä jotain, tai pääsytte toteamaan, että eihän tuo mitään rasismia ole. Kahden intiaanin irtisanouduttua pesulaan palkattiin viime viikolla uusi intiaanityttö. Samaan aikaan tuli tieto toisen pesulan sulkemisesta, eli työvuoroja on tarjolla entisen 28 sijaan vain 14 viikossa. Intiaanityttö saa tasaiseen tahtiin työvuoroja meidän valkoihoisten taistellessa jäljelle jäävistä kahdesta vuorosta. Tiedustellessani syytä moiseen pelleilyyn minulle kerrottiin, että omistaja on vaatinut kyseistä järjestelyä. Hän tahtoo intiaanityöntekijän olevan töissä mahdollisimman usein. Tästä intiaaneja suosivasta trendistä innostuneena eräs työtoverini muisti yhtäkkiä olevansa itsekin intiaani. Ulkonäöllisesti Betty on yhtä lähellä intiaania kuin minä olen kiinalaista tai tummaihoista afrikkalaista, mutta ehkä hänen sielunsa sitten on intiaanisielu. Sinäkin voit siis olla intiaani tai vaikka brasilialainen, jos niin päätät.

Työvuorojen vähentyessä entisestään tarjous ryhtyä spinningohjaajaksi tuli sopivaan aikaan. Olen vielä vähän kahden vaiheilla, mutta vastineeksi tuntien ohjaamisesta saisin ilmaiseksi käydä kuntosalilla. Saattaisin jopa saada oman kaapin pukuhuoneesta! Ei kuulosta kummoiselta, mutta kokeilkaapa itse muistaa joka aamu ottaa mukaan suihkukamat, kengät, vaihtovaatteet, hiustenkuivaaja, pyyhe, naamarasvat, vesipullo yms. Joka päivä unohdan jotain, ja päädyn joko pyöräilemään kotiin vaaleissa shortseissa vesisateessa ilman alushousuja, jotka unohtuivat kotiin, tai kasvattamaan kivan jääpuikkokokoelman hiuksiini hiustenkuivaajan jäätyä kotiin. En oikein osaa kuvitella itseäni opettamassa spinningiä, mutta ehkä uskaltaudun kuitenkin kokeilemaan. Mikä mahtaa olla seuraava etappi urataipaleellani? Pappi? Kylähullu? Kalastaja? Kotiäiti? Ehkä jopa biokemisti?

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Go for it! Kai spinning nyt sentään pesulatyön voittaisi?

Aattelepa niin päin, että mikä olis kamalinta mitä vois sattua, jos päätät kokeilla. Että joku asiakas saattais seuraavana päivänä marista, että meni rahat hukkaan...? ;-)

Ite en ole spinningiä koskaan kokeillut, mutta yleensä jumppa&tanssitunneilla mukavimpia on suht aloittelevat ohjaajat, ne kun jaksaa vielä itsekin innostua. Kamalin mahdollinen vetää samaa settiä tuhannetta kertaa ja narisee leipääntyneenä salin edessä "jaaa vaaaseeen, jaaa vaaaseeen".

Onnea uudelle urallesi! :-)

t. Kaimaani

Maiju kirjoitti...

Kiitos kannustuksesta! Päätin nyt lopullisesti kokeilla onneani spinningohjaajana, mutta ensin pitää suorittaa elvytyskurssi. Tosin toivon kovasti, ettei kukaan sentään tuuperru tuntini aikana. Nyt pitää sitten vaan valita hyvää musaa ja suunnitella ohjelma.. Iik!

Anonyymi kirjoitti...

Hianoa Maju!!! :D Ajattele positiivisesti myos niin etta sit ne tunnit on juurikin sellaisia kun sa haluat, ja siella tehdaan myos riittava maara intervalleja! Ei ne sua kysyis ohjaajaksi jos ei olis sita mielta etta sa olet siihen soveltuva! :D

-Apa