keskiviikko 8. huhtikuuta 2009

Siili, linnut ja muita kevään merkkejä

Niles on edelleen aikamoinen arkajalka. Touhutessaan se unohtaa olevansa arka, mutta mökissään piileskellessään se sihisee kuin kärmes konsanaan. Mut on se vaan niin söpö! Tahtoisin päästää sen kesällä tohon pihalle tonkimaan matoja ja toukkia, mutta mitäs jos joku ilkeä lintu nappaakin sen nenäni edestä? Eilen Niles pääsi jaloittelemaan keittiöön häkinsiivouksen ajaksi. Anopin piti pitää sitä silmällä, mutta Niles pääsi pujahtamaan jääkaapin alle. Ilmeisesti siellä oli kiva asustaa, sillä Niles ei lähtenyt vapaaehtoisesti piilopaikastaan. Niles löysi ihania kuivuneita ruoantähteitä ja kivan määrän pölyä jääkaapin alta - tulihan mun osuus kevätsiivouksesta tehtyä!

Pääsiäisenä ei ollut perhejuhlaa, jee!!!! Seuraava perhekokoontuminen onkin sitten vasta kiitospäivänä, ellei sitten joku keksi juhlia äitejä toukokuun alkupuolella. Minulla on siis kosolti aikaa keräillä päteviä tekosyitä seuraavasta kokoontumisesta luistamiselle. Pääsiäinen ei ole koskaan kuulunut mun suosikkijuhliin, enkä oikein näe sen viettämiselle mitään syytä. Tarjoaahan se tosin oivan tekosyyn syödä suklaata ja muuta roskaruokaa, ja pitkä yhteinen viikonloppu Keithin kanssa tulee aina tarpeeseen. Näin pakanana voisin juhlia pääsiäisenä ihan yleisesti vaan kevään tuloa ja lämpimien kesäiltojen lähestymistä.

Kevät tuli maaliskuussa, mutta viime viikon maanantaina satoi taas lunta. Linnut ovat kuitenkin valitettavasti heräilleet talviuniltaan, ja tuntevat tarvetta herättää minut joka aamu viserryksellään. Olisko kellään myynnissä lemmikkikotkaa, joka pitäisi pienemmät visertäjät kurissa ja nuhteessa? Kissakin kelpaa, jos se on todistetusti omatoiminen ruoanhankinnan suhteen.

Ei kommentteja: