tiistai 5. toukokuuta 2009

Kamala lama

Kilpailu työpaikoista on niin kova, ettei mistään löydy mitään. Paikallinen yliopisto tosin sai tänään 100 miljoonaa tuhlattavaksi tutkimukseen, ehkä niiden kannattais sillä rahalla palkata mut. Voin ottaa koko summan ennakkoon, tai kahdessa erässä.

Suoritin sunnuntaina puhallus- ja paineluelvytyskurssin. Ai minkä? Suomeksi CPR-kurssi on ilmeisesti tuollainen sanahirviö.. Kuten nimikin kertoo, siellä puhalleltiin ja paineltiin. Aikuisnukke oli sellainen valkoinen, suu ammollaan toljotteleva torso. Vauvanukke oli avaruusolioiden sukua, kivan hopeanharmaa ja lievästi kammottava. Niitä sitten elvyteltiin useampaan otteeseen (minunkin nukkeni selvisi kuulemma hengissä, ihme kyllä). Nyt voin siis tosissaan harkita spinningohjausta, joskin toivon ettei kukaan menetä tajuntaansa mun tunnilla. Tai voisihan mainoslauseenani olla "Tajuttoman hyvä spinningtunti" tai "Pökerryttävää pyöräilyä".

Anoppi valitteli viikonloppuna naapurin koiran haukkumista. Onkohan se koskaan tajunnut, että takapihalla linnut aloittavat typerän viserryksensä kello kuusi JOKA aamu, eivätkä lopeta sitä ennenkuin illalla. Koira sentään haukkuu vain satunnaisesti ehkä puoli tuntia kerrallaan, ja harvemmin herättää ketään. Viikonloppu on myös ruohonleikkuun aikaa, tokihan se on ärsyttävämpää kuunneltavaa kuin koiran haukunta? Kun yksi talonomistaja on saanut päristellä ruohonleikkurinsa kanssa nurmen kivan lyhyeksi, toinen aloittaa urakkansa. Kun nurmikot leikataan näin kätevästi eri aikaan päivästä, saa naapurustossa kuunnella ruohonleikkuun tehokkaita ääniä koko päivän!

Eilen alkoi "Canada's worst handyman"-sarjan neljäs kausi. Kokelaat vietiin rautakauppaan ostamaan työkaluja ja tarvikkeita remontteja varten. Heille oli annettu ostoslista, rahaa, ja tunti aikaa löytää tarvittavat vempeleet rautakaupasta. En toki itsekään tunnista kovin montaa työkalua, saati osaa nimetä niitä, mutta nämä turvenuijat eivät erottaneet sahaa kirveestä. Itse uskoisin sahan ja kirveen lisäksi pystyväni tunnistamaan ruuvimeisselin, poran (yksi kokelaista osti liimapyssyn luullen sitä poraksi, yhdennäköisyys on tosin suuri), vasaran ja ehkä jopa mittanauhan.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kaikenlaisia tosi-tv-ohjelmia ne kanadalaiset keksiikin, ja vielä neljäs tuotantokausi. Jipii! Mutta ehkä tuollaisille on sitten kuitenkin kysyntää, vai onko?

-tk

Maiju kirjoitti...

Se on oikeasti hyvä telkkaohjelma, melkein yhtä hyvä kuin Canada's worst driver :)

Whissana kirjoitti...

Haha, ma tykkaan sun spinnailumotoista. Nyt kun keksit viela englanniksi jonkun hyvan vastineen. :D

Etkos sa itsekin tehnyt muuten jonkun retken rautakauppaan vai mista haalit isannalle tyokaluja? Tunnistitko kaiken?

A

Maiju kirjoitti...

Rautakauppaan otin henkiseksi tueksi appiukon mukaan.. Ehkä siitä reissusta olisin yksinkin selvinnyt, ja sentään erotan kirveen sahasta. Muuten olen kyllä aika onneton remonttimies..