keskiviikko 17. kesäkuuta 2009

En tajuu..

Olen taas törmännyt kummallisiin asioihin ja asenteisiin, jotka ovat kummallisia vain minun mielestäni. Ja kaikkien muiden eurooppalaisten mielestä, mutta kuka niistä nyt välittäisi..

Ensinnäkin, 70% yhdysvaltalaisista ei omista passia. Mitä sellaisella nyt tekisi, kun kotona on kiva olla. Ennen Kanadan ja USAn kansalaiset pääsivät yhteisen rajan yli pääsi ilman passia, ja onhan tällä mantereella nähtävää. Silti on mielestäni pöyristyttävää, että vain 30 prosenttia kansalaisista kiinnostaa tutustua vieraisiin kansoihin ja kulttuureihin, mutta jopa noin 70% heistä "tietää" äärimmäisen mielenkiintoisia yksityiskohtia muiden maiden elämäntavoista (Suomi on kommunistinen maa, intialaiset ovat saastaisia apinoita yms.).

Olen ennenkin mutissut jotain kokolattiamatoista, mutta valitanpa varmuuden vuoksi uudelleen asiasta. Kärsin kokolattiamattojen takia edelleen joka-aamuisesta (koko päivän kestävästä) tukkoisuudesta, mutta lukiessani lattiamateriaaleista käytyjä keskusteluja hämmästyin todella. Kokolattiamatoista pidetään, sillä suurimman osan mielestä ne ovat niin helppoja pitää puhtaana. Siis mistä lähtien pölyä ja likaa keräävä matto on ollut puhdas? Olen itse läikyttänyt näille kokolattiamatoille maitoa, limua ja Nileskin pääsi merkkaamaan reviirinsä (ups.. ei saa kertoa anopille!). Onko kokolattiamattomme siis puhdas? Tuskin.. Lika ei ehkä näy, mutta se on imeytynyt mattoon, eikä lähde pois sitten millään. Yök. Yökyökyök.

Seuraava asia, johon olen kiinnittänyt huomiota on yliherkkyys. Yhdessäkään TV-ohjelmassa ei kuulu sanaa shit, fuck tai bitch, tilalla on kiva piippaus tai hiljaisuus. Ihmiset ihan oikeasti loukkaantuvat kuullessaan kirosanan. Edes "Oh my God" ei saa enää sanoa, sillä sekin loukkaa ihmisiä. Sanotaan "Oh my Gosh", mikä on ehkä maailman ärsyttävin lausahdus. Voi hitsin pimpulat! Oli minulla mielessä jotain muitakin juttuja, purnaan niistä sitten myöhemmin.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Heh, täälläkin rakastetaan kokolattiamattoja samasta syystä, "kun on helppo pitää puhtaana" (oks) ja "tuntuvat niin kivalta jalan alla" (ai siis kengän)...

Meidän naapuri teki just kylppäriremontin ja vaihtoi maton laattoihin, valittaa kun on niin kylmän kalseaa nykyään! Kivempihan se on toki 20v vanhalla kusisella homematolla kulkea kun pysyy varpaat lämpöisenä...

-Anni-

Maiju kirjoitti...

En tosiaan tiennyt mitä sanoa, kun kokolattiamattoja rakastava henkilö hehkutti niiden käytännöllisyyttä. "Kokolattiamatot ovat niin helppohoitoisia, jos jotain läikyttää matolle niin sitä ei tarvitse edes siivota, kun taas puu- tai laattalattian joutuu siivoamaan!" Siis oikeesti.. Ei ole vissiin hänellä käynyt mielessä, että kokolattiamatto ei taianomaisesti siivoa itseään. Voi sitten miettiä muutaman vuoden päästä, että mistä se home tulikaan taloon..

Olenko jotenkin ihan eri planeetalta, kun mun mielestä varpaat voi pitää lämpimänä käyttämällä sukkia? Olen muuten kuullut kokolattiamattoa käytettäneen jopa keittiössä. Kivasti kuulemma roiskuneet ruoat "vaan hävisivät jonnekin".