maanantai 1. kesäkuuta 2009

Kestotilaaja

Blogillani on virallisesti yksi Lukija. Jee! Tältä varmaan tuntuu aikakausilehden päätoimittajalta, kun ensimmäinen kestotilaaja maksaa laskunsa. Kiitos tilauksesta, Apa :)

Ostin tänään kumisaappaat kukkien kastelua varten. Nyt on koossa kaikki tarpeellinen: simmarit, sammarit, kummarit ja pipo. Jäljellä on enää yksi harjoittelupäivä kukkakaupassa, sitten mun pitäis olla valmis itsenäiseen työskentelyyn. Toivon vaan, ettei kukkapomo lähde kesälomalle ihan vielä, en nimittäin usko olevani täysin pätevä pyörittämään kukkakauppaa näillä tiedoilla. Toistaiseksi osaan (yli)kastella kukat, viedä roskat, lakaista lattiat ja syöttää hävikit tietokoneelle. Ja sitoa.

Viime aikoina olen tajunnut, miten tärkeää verkostointi on. Olen toki aiemminkin kuullut ihmisten puhuvan sen tärkeydestä, mutta tällä kertaa ymmärsin sen itsekin (vähän sama juttu kuin äitien neuvot, eihän kukaan usko kielen tarttuvan jäiseen tankoon ennenkuin asia on itse tutkittu). Tultuani tänne en tuntenut juuri ketään, enkä tiennyt mistä aloittaa työnhaku. Vähitellen olen kertonut tapaamilleni ihmisille tilanteestani, ja luonut pienen ihmisverkoston ympärilleni. On vaikeaa aloittaa ihan alusta, tuntemattomien ja vierasta kulttuuria edustavien ihmisten keskellä, mutta parin viime viikon aikana olen laajentanut verkkoani lupaaviin suuntiin. Ehkä Maiju-hämähäkin onnistuu saalistaa verkostaan itselleen ihan oikea työpaikka! Siis yksi työ lisää haussa spinningohjaajan, pesulatädin ja kukkaistytön lisäksi. Joutuisin ehkä valitettavasti luopumaan lupaavasta kakkahousujenpesutyöstä labraduunin ilmaantuessa, mutta olisin kyllä valmis tekemään moisen uhrauksen. Jos ette siis uskoneet äitiä/iskää/opettajaa/nettifoorumia, niin uskokaa Maijua: verkostointi on äärimmäisen tärkeää!

Ihme muuten taisi tapahtua viime viikolla Johnin saatua työpaikan. Pikaruoka-alalta löytyi tarpeeksi epätoivoinen ravintola palkkaamaan hänet. Olenpas taas ilkeä, onhan tämä sentään askel eteenpäin tyhjäntoimittajasta patonkimieheksi.

2 kommenttia:

Whissana kirjoitti...

Hahhahahha, nauroin taas melkein vedet silmissa. Hienoa etta naet mun blogisi aktiivisen seuraamisen positiivisena asiana, etka esim huolestuttavana nettikyttayksena. Kuka muka vaitti etta Maiju on ikuinen pessimisti? :D

Maiju kirjoitti...

Saanen huomauttaa olevani REALISTI, en pessimisti >.< Blogin seuraus ei sentään ole nettikyttäystä, mutta sä kyttäätkin mua blogin lisäksi mesessä, facebookissa ja ties vielä missä!