maanantai 6. heinäkuuta 2009

Varmuuden vuoksi

Vähän aikaa sitten minulle selvisi ainakin osittain, miksi kaikilla täällä pitää olla liian iso auto. Se on kuulemma hyvä auto-onnettomuuksissa, sitä sattuu vähemmän kenellä on isompi auto. Mahtaakohan kukaan ajaa isoa rekkaa vain sen takia, että törmäystilanteessa se toinen auto menisi enemmän lyttyyn? Tällainen varustelu varmuuden vuoksi johtaa siihen, että kaikilla pitää olla isompi auto kuin naapurilla. Paikallinen "pieni auto" on neliovinen, Suomessa isoksi autoksi luettava auto. Koita siinä sitten selittää, miten turhaa ja vastuutonta on yhden ihmisen ajoja varten ajaa pienen omakotitalon kokoisella autolla.

Vainoharhainen varmuuden vuoksi-asenne tuntuu muutenkin olevan valloillaan tällä mantereella. Taloissa on varmuuden vuoksi kellarikerros (tornadojen varalta, Caledoniassa niitä ei tosin ole näkynyt vuosikymmeniin), USAn armeijalla on ydinaseita ja ties mitä jättikokoisia taistelualuksia (ja sitten kun sitä sotaa ei näy eikä kuulu omalla mantereella, mennään testailemaan aseita jonnekin muualle, vaikka Vietnamiin ja Afganistaniin tms.), ihmisille määrätään verenpaine- ja kolesterolilääkityksiä ruokavalioon koskematta (siltä varalta, että potilas olisi kykenemätön ruokavaliomuutoksella vaikuttamaan terveydentilaansa), taloissa on enemmän huoneita kuin mitä asukkaat tarvitsisivat (anopin haaveena on kaksi vierashuonetta, vaikka viimeisen kahden vuoden aikana vierailulla on nähty vain isovanhemmat pari kertaa). Lapset eivät kävele tai pyöräile kouluun, sillä matkalla saattaisi sattua jotain (ja vahingossa lapset saattaisivat saada raitista ilmaa ja pysyä paremmassa kunnossa). Voihan vainoharha. Ai niin, pikkulinnutkin saavat osansa tästä hössötyksestä, sillä niille syötetään siemeniä kesälläkin siltä varalta, että hyönteiset loppuvat kesken.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hah täälläkin on noi SUV:t ja katumaasturit kovin suosittuja, varsinkin äiti-ihmiset rakastavat niitä kun ovat muka niin "turvallisia", tosiasiassa ne ovat aikuiskuskille turvallisia mutta todella vaarallisia lapsen kokoiselle matkustajalle... mutta eihän NCAP faktat turvallisuudesta kiinnosta kun naapurin soccer mumilla on upouusi kiiltävä SUV!

Ja toisekseen ne on jalankulkijoille ihan tappavia, niiden tönäisemällä on paljon huonommat tsänssit selvitä kuin normaalin henkilöauton.
Puhumattakaan päästöistä...

Mä INHOAN katumaastureita ylikaiken, voisin saarnata niistä ja niiden kuskeista viikkokaupalla :D

Anni (autoangstin ahdistamana)

Maiju kirjoitti...

Sama juttu, en voi sietää minivaneja, katumaastureita, enkä muitakaan ylisuuria "turvallisia" autoja. Pyöräilijänä pelkään henkeni puolesta taistellessani tilasta kaduilla mammuttiautojen kanssa.