torstai 24. syyskuuta 2009

Etäopiskelija täydessä vauhdissa

Ensimmäinen kouluviikko ja kotitehtävät ovat takanapäin. Suoriuduin molemmista luultavasti melko hyvin, toivottavasti intoa ja aikaa riittää loppuun saakka! Ranska on älyttömän hankalalta vaikuttava kieli, ainakin jos sen puhujat puhuvat normaalivauhtia. En enää muista millaista oli alkaa oppia uutta kieltä, onko se aina näin hankalaa alussa? Ympäristötalouskurssin kotitehtävät olivat aika haastavia, mutta kun näin muiden oppilaiden vastausten tason, pelko ja epävarmuus hälvenivät. Tuskin sieltä huonoimpana erotun, vaikka kirjoittaisin mitä soopaa. Vastauksissani olen jo kahdesti päässyt piikittelemään kanadalaisten kulutustottumuksia, ja aion vastaisuudessakin muistuttaa opiskelutovereitani heidän huolettomasta ympäristöasenteestaan. Enkä muuten ole ainakaan ympäristökurssin ainoa ulkomaalainen, siellä on pari tyyppiä INTIAsta. Jostain syystä he kirjoittavat kotimaansa nimen aina isoilla kirjaimilla. Ehkä minunkin pitäisi.. Olenhan SUOMALAINEN.

Aloitin diabeteksen paremmasta hoidosta kertovan kirjan, jonka kirjoittaja on itsekin diabeetikko. Ykköstyypin D:n kanssa hän on elänyt yli 70-vuotiaaksi, eli paljon pidempään kuin me ykköset yleensä. Välttäisin mielelläni aivohalvauksen 40-vuotiaana ja dialyysit ja sokeutumisen viimeistään viisikymppisenä, joten aloitin tämän tohtorin teorioihin perehtymisen. Näyttää siltä, että edessä on iso muutos ruokavaliossa. Voin vain kuvitella mitä Keithin täti sanoo, kun kieltäydynkin kaikesta hänen tarjoamastaan ruoasta. Oli miten oli, olen valmis sotaan terveyteni puolesta, täti voisi kiinnittää enemmän huomiota omaansa..

SUOMI on alkanut kiinnostaa Keithiä jossain määrin, sillä hän on hyvin tyytymätön tämän maan poliitikkoihin. Eipä sillä, eivät ne varmaan kovin paljon parempia ole SUOMESSAKAAN, mutta ainakin jotkut asiat tuntuvat toimivan siellä paremmin ja tasapuolisemmin. Ehkä siis suuntaamme laman loputtua SUOMEEN, kunhan saan ensin täältä kansalaisuuden ja SUOMESSA on taas työpaikkoja meille molemmille. Olisi kovin kätevää, jos ihmiset voisivat vapaasti muuttaa ja työskennellä eri maissa. Voisimme muuttaa vaikka Saksaan, siellä oli aika kivaa. Tarantinon uusi elokuva oli muuten mahtava. Suosikkikohtauksessani Brad Pitt sanoi arrivederci.

Ei kommentteja: