perjantai 9. lokakuuta 2009

Kaikki on vinksin vonksin, tai ainakin ihan eri tavalla kuin aina ennen

17 vuotta olen syönyt hiilihydraatteja hyvillä mielin. Sitten luin kirjan, jonka mukaan diabeetikon ei niitä juuri kuuluisi popsia, kalorit pitäisi saada rasvasta ja proteiineista. Olen tässä vältellyt rasvaa parhaani mukaan sen samat 17 vuotta, koska niin minulle sairaalassa neuvottiin. Kolesteroliarvoni ovat vähäisestä rasvansaannista huolimatta olleen korkealla (niin terveiden ihmisten normaalitasolla, mutta diabeetikoilla arvojen pitäisi olla alemmat kohonneen sydän-ja verisuonitautiriskin takia), ja tietoa ja vinkkejä etsiessäni löysin vastauksen vähähiilihydraattisesta elämäntavasta. Hiilareita palaa meikäläisellä melkoisesti, joten voi hyvin olla, että rasvan sijaan syypää löytyykin Toveri Leivästä. Vaikeinta onkin nyt luopua rakkaasta elämäntoverista, mutta toisaalta pidän myös jaloistani, munuaisistani, ja silmistäni. Ja on ihan kiva olla elossa. 17 vuotta sitten kehoni, tai siis haimani, tai immuunijärjestelmäni, julisti sodan minua vastaan. On aika siirtyä puolustustaktiikasta vastahyökkäykseen! (miksei minua palkata laatimaan Diabetesliiton tiedotteita??)

Sain muuten taas täydet pisteet ranskan kotitehtävistä. Vieläkään en osaa lausua ranskaa, mutta ilmeisesti se ei ole tarpeen. Voinhan aina mennä Pariisiin ja kirjoitella kivoja lappuja paikallisille.

Maanantaina täällä on thanksgiving. Kuulun siihen marginaalisen pieneen vähemmistöön, joka ei ole asiasta kiinnostunut tahi innostunut. Saa joku muu syödä stuffingit minunkin puolestani. Olkaa hyvä! Jos haluatte Suomessa maistaa stuffingia, uittakaa leipäkuutioita voissa ja mausteissa pitkähkö aika, ja sitten stuffing onkin valmista nautittavaksi. Kannattaa muuten ehkä kuitenkin tarkistaa resepti vaikka netistä. Tai olla tarkistamatta ja hyvillä mielin elää loppuelämä ilman stuffingkokemusta. Mistään ei jää paitsi jos sitä ei ole maistanut.

1 kommentti:

Whissana kirjoitti...

Kerrohan miten sun uusiin syomistapoihin totuttelu sujuu? Joko keksit mista saat tarpeeksi kaloreita.. en olis ikina uskonut etta kenellaan on tollaista ongelmaa. :) Mutta kylla se siita. Tsemppia sopojen tonnikalojen ja lintujen syontiin!