tiistai 19. tammikuuta 2010

Maijun paluu

Huoh, mistäpä sitten alottaisin.. Niin paljon valitettavaa, että on vaikea priorisoida tärkeimmät kohteet vuoden ensimmäisen purnauksen aiheiksi. Itse asiassa listamestarina tein listan, jolle 5 sekunnin mietiskelyn tuloksena jo kirjoitin 10 aihetta, josta voisin kirjoittaa. Tosin vain 9 niistä vaatii purnausta, olenkohan vanhemmiten pehmenemässä ja muuttumassa - pelokas henkäys - optimistiksi??!!

Aloittakaamme viime vuoden puolella minua vaivanneista asioista. Lienee turhaa mainita, että asuminen anoppilassa on siirtynyt kauheusasteikolla maksimilukemiin, eikä tilannetta parantanut yhtään se, että pääsin pariksi viikoksi eroon tästä talosta ja sen tietystä asukkaasta. Tilanne kärjistyi eilen, jolloin vaadin muuttoa joko sillan alle, tai minne tahansa muualle, kunhan vaan muuttaisimme tästä talosta pois. Asia on nyt työn alla, en malta odottaa sitä hetkeä, kun saan jättää astiat tiskialtaaseen ja tavarat sikinsokin lattialle niin halutessani!! Joulun alla tuli hyvin selväksi, että Kanadassa auto on elämisen edellytys. Joululahjoja oli ihan turha yrittää päästä ostamaan mutkattomasti, aina piti olla anelemassa tai kiristämässä autokyytejä sivistyksen pariin. Johnia kuskattiin ties minne, vaikka jätkä asuu bussiyhteyksien ja kävelymatkan päässä lähes kaikesta tarvittavasta, mutta Maiju sai mädäntyä yksin hiljaa huoneessaan. Olo ei ollut mitä mainioin.

Olikin sitten ihan kiva lähteä Suomeen, vaikka olisinkin mieluiten matkannut Keithin kainalossa. Lentokentällä matkustuksen riemu vaihtui hampaidenkiristelyyn ja epätoivoon, kun Homeland Security lätkäisi eteeni varoituksen, eikä suostunut kertomaan miksi. Hyvä onni jatkui myöhässä olleen lennon merkeissä, ja jouduin siirtämään menoani kolmella päivällä jouluaatoksi. Vietettyäni koko päivän lentokentällä, palasin Caledoniaan ilman matkalaukkuja, sillä ne olivat "luultavasti jo menneet jonnekin". Toinen olikin mennyt Suomeen asti, toisen sain takaisin viime torstaina sen oleskeltua noin kuukauden päivät American Airlinesin toimistossa New Yorkissa. Kun sitten vihdoin pääsin Suomeen saakka, ihana talvikeli oli minua vastassa, ja toivoin kovasti, että olisin pakannut pitkät kalsarit siihen laukkuun, joka tuli Suomeen saakka. Uudet pääsin ostamaan vasta Tapaninpäivän jälkeen, siihen saakka värjöttelin ilman. Suomessa oli niin kaunista ja ihanan kylmää! Caledoniassa oli palattuani vähän lunta, ei ole enää. Kummallinen talvi!

En ehtinyt tavata kaikkia tuttavuuksia Suomessa, mutta pari harvinaisempaa juttukaveria tuli nähtyä, jes! Annin kanssa tuumattiin, että siitä on viisi vuotta kun viimeksi tavattiin. Toivottavasti ensi kertaan ei mene taas viittä vuotta! Kaikkien näiden vuosien jälkeen meillä on edelleen aika paljon yhteistä - ihanat anopit ja ulkosuomalaisuus nyt ainakin. Elmukelmujengistäni Anni on pakon edessä joutunut eroamaan, harmillista. Suomessakin sitten muuten kadotin yhden kassin, kuinkas muutenkaan. Jotenkin siinä vaiheessa olin jo tottunut kassien katoamiseen, että asia ei harmittanut kovin kauaa. Vain noin viikon.. Otin lomamatkallani kymmeniä kuvia lumisista puista. Ne olivat niin kauniita. Äiti oli kovin hädissään uudesta ruokavaliostani, kuinkas muutenkaan. Eteeni kiikutettiin vaikka miten paljon materiaalia hiilihydraattitietoisen ruokavalion haitoista. Mikä sitten on totta ja mikä ei, kukin voi sitä pohtia tykönään.

Paluu Kanadaan oli paikallaan parin viikon lomailun jälkeen - Keithiä oli jo ikävä (anoppia ei). Lisäksi tiedossa oli kasa joululahjoja! Ongelmitta ei matkustus sujunut tälläkään kertaa, homeland security on näemmä ottanut tehtäväkseen rääkätä minua aina minut nähdessään. Tällä kertaa itkin ja raivosin JFK:llä, taisi Keith olla ihan tyytyväinen ettei ollut mukana häpeämässä. Jetlag iski aiempaa kovemmin, ja töihin oli ikävä palata. Muutenkin olin siipi maassa aina eiliseen asti, jolloin toivo paremmasta nosti jälleen päätään. Tällä kertaa jotain tapahtuukin! Palaan joko koulun penkille, tai ainakin muutamme vuokralle, pois anoppihelvetistä. Sen parempia uutisia ei kukaan voisi minulle kertoa!

Ei kommentteja: