maanantai 22. helmikuuta 2010

Päätöksenteon vaikeus

En ole koskaan ollut järin hyvä päättämään mitään. Kysykää vaikka Keithiltä, tai oikeastaan ihan keneltä tahansa. Osaan kyllä erinomaisesti kritisoida muiden tekemiä, ja itse seuraamiani, päätöksiä, mutta omasta päästä ja suusta niitä joutuu kiskomaan pihdeillä irti. Yleensä päätän, että Keith päättää. Ja niin, entisenä feministinä tämä kuulostaa pahalta minunkin mielestäni, joten kutsutaan sitä vaikka päätöksenteon delegoinniksi. Onhan minulla aina oikeus olla tottelematta.

Tällä kertaa pitäisi päättää, mitä tehdä tulevaisuutemme suhteen. Ostaako halpa asunto vaiko muuttaa vuokralle? Mennäkö takaisin kouluun vai ei? Jos menen takaisin kouluun, mitä kannattaisi opiskella? Haluammeko ikinä lapsia, ja jos joo, niin milloin? Kannattaisiko sittenkin käyttää kaikki säästöt anopin lähettämiseen ulkoavaruuteen? Pitäisikö sittenkin muuttaa Suomeen, ja todeta, että turhaan sitä täällä käytiin paperisotaa, kun sen joutuu aloittamaan Suomessa alusta, ja samoin sitten jos päätämmekin palata tänne? Notta tällaisia kevyitä aiheita olen kelaillut viime aikoina. Olen myös pohtinut HIMin uuden levyn hankintaa, ja sitä mistä saisin Anna Erikssonin uuden levyn käsiini. Päätin myös lakata kynteni tänään, eli tokihan minäkin pakon edessä pystyn asioista päättämään!

Keskustelin kanadalaisten olympialaisiin liittyvästä pikakanadalaistumisesta appiukkoni kanssa, joka kertoi ilmiön toistuvan aina olympialaisten yhteydessä. Kuulemma jalkapallon MM-kisojen aikaan sitten taas ollaankin tarkkana eurooppalaisten ja etelä-amerikkalaisten juurien suhteen, eikä kukaan ole enää kanadalainen. Juuri tällä hetkellä on kuitenkin tosi in olla kanukki, vaikka intiaaneille taas annettiinkin periksi. Ne ovat nyt kolme vuotta kökkineet valtaamallaan tontilla täällä Caledoniassa, tontille piti alunperin nousta uusia omakotitaloja useampikin. Nyt, kolmen vuoden kiistelyn jälkeen, tontti annetaan intiaaneille. Tontilla on lisäksi talo, jonka tontille taloja suunnitellut yhtiö oli jo ehtinyt rakentaa. Tämä talo on ollut inkkareiden käytössä valtauksesta lähtien, ja kanadalaiset/Kanadassa asuvat veroja maksavat kansalaiset ovat maksaneet laskun. Lasku lähetetään luultavasti jatkossakin reservaatin ulkopuolelle. Onko tässä vastaus asuntopulmaamme? Valitettavasti ei, kuka tahansa muu joutuisi vastaavasta tempusta vankilaan (perinteisesti kulkematta lähtöruudun kautta).

1 kommentti:

Taru kirjoitti...

Mä voin lähettää sulle Annan levyn jos haluat. Tai sitten voit tilata sen cdon.comista.. :)