lauantai 27. maaliskuuta 2010

Opossumin ensiapu

Pennsylvaniassa joku miesparka joutui tuomiolle yritettyään elvyttää suusta suuhun-hengityksellä auton alle jäänyttä opossumia eli pussirottaa eli Didelphis virginianaa. Tapahtumaa todistaneet ohikulkijat soittivat poliisin paikalle, ja pussista elvytellyt mies sai tuomion julkisesta juopumuksesta. Mitäs jos mies sattuikin olemaan opossumien ystävä? Eikö eläimiä kohtaan enää saa olla ystävällinen ja avulias? Muutenkin kyllä koko julkisesta juopumisesta sakottaminen on ihan pelleilyä, ja pinnan kiillottamista, mutta siihen pitäisi mun olla tässä maassa jo tottunut. Juoppoja on aina, täällä ne lakaistaan sillan tms. alle, Suomessa ne sentään reilusti heiluvat keskustassa tuulilasinpesunesteidensä kanssa. Muistan itse itkeneeni auton alle jäänyttä siiliä useampaankin otteeseen, ensi kerralla voinkin sitten kokeilla elvytystä, nyt kun olen siihen ihan koulutettukin.

Viime aikoina olen jutellut paljon täkäläisten kanssa matkustamisesta, lähinnä heidän tekemistään ulkomaanmatkoista. Muistan Suomesta sen ihmistyypin, joka vuodesta toiseen menee samaan hotelliin Turkissa (muotia 90-luvulla)/Thaimaassa/jossain muussa lämpimässä maassa. Samainen ihmistyyppi on löydettävissä Kanadasta, täkäläisten tylsämatkailijoiden kohteena on Kuuba, Dominikaaninen Tasavalta, Meksiko, tai joku vastaava. Keithin vastikään vihitty kaveri oli häämatkalla Karibialla 10 päivää kestäneellä risteilyllä. Kyselin risteilystä kiinnostuneena, onhan se varmaan ihan eritasoinen kokemus kuin 24 tuntia Viking Isabellalla. Laivalla kuulemma oli tarjolla kaikenlaista toimintaa elokuvista jumppatunteihin, uima-altaasta tanssiesityksiin jne. Itämeren aluksista poiketen Karibian paateilla viina on valitettavan kallista, eikä siellä olo muutenkaan kauhean mielenkiintoiselta kuulostanut. Halvimmat hytit ovat Karibialla seilaavissa aluksissakin siellä autokannen alla, missä auringonvalo ei taatusti herätä aamuisin.

Toinen kaveripariskuntamme kävi Las Vegasissa viikon mittaisella lomalla, Las Vegas on yksi harvoista paikoista USAssa, jonka minäkin tahtoisin nähdä ihan vain siksi, että se on niin luonnoton paikka. Keskellä aavikkoa on ihmisten rakentama uhkapelikaupunki, jossa nurmikot rehottavat vihreänä ja kaikilla on uima-allas. Ilman ihmisiä paikalla kasvaisi ehkä kaktuksia. Ei ehkä niitäkään, eivätkös nekin tarvitse ainakin tipan vettä kerran vuodessa? Vegasissa kaikki oli ollut melkoisen kallista, ainakin turisteille. Turistinakin voi olla fiksu ja välttää turisteille langetettuja ansoja, mutta se ei vissiin ollut käynyt mielessä. Tuliaisena he toivat mm. 30 euroa maksaneen pikkupullon todella tulista grillikastiketta ja ravintolassa otatetut perhepotretit. Pitää toki myöntää, että kyllä pikku-Maijustakin löytyy katutaiteilijoiden piirtämiä kuvia erinäisiltä matkoilta etelään kultaisella 90-luvulla.

Kolmas matkaaja on pesulan vakioasiakas, joka on ihastunut Kuubaan. Jouluna 2008 he menivät sinne koko perheen voimin käytyään ensin aikuisten kesken kahdestaan samassa hotellissa aiemmin sinä vuonna. Samaan paikkaan mentiin sitten taas jouluksi 2009, ja reissu täksi vuodeksi (niin, samaan hotelliin tottakai) on jo ostoslistalla. Lapsetkin kuulemma viihtyivät paremmin tällä toisella kerralla, kun hotelli oli tuttu ja turvallinen. Eikö enää matkustetakaan uusien kokemusten perässä? Lapset siis ovat 15 ikävuoden kieppeillä, luulisi siinä iässä ihmisen jo pystyvän sopeutumaan muutoksiin, mutta ehkä sitten se ei ole mahdollista. Kyllähän täällä monta kertaa olen kuullut kommentin, että ei, taloa ei voi myydä ja muualle muuttaa, lapset eivät pysstyisi sopeutumaan uuteen kotiin. Mahtaako kyse kuitenkin olla enemmän aikuisten kyvystä sopeutua.. No, se matkailusta ja sen turvallisuudesta ja tylsyydestä. Eipäs kun ei, sama perhe on menossa jännälle viikonloppureissulle Yhdysvaltain puolelle! Rouva hehkutti reissua innoissaan minulle eilen, ja yksityiskohtia tiedusteltuani kävi ilmi, että kyseessä on matka Niagaran putouksille. Putouksethan ovat osaksi Kanadan, osaksi USAn puolella, ja "matka USAan" käytännössä katsoen kattaa sillanylityksen. Sama kuin menisi Riihimäeltä Hyvinkäälle. Toki siitä voi olla innoissaan, en minä sillä..

Ei kommentteja: