perjantai 16. huhtikuuta 2010

Asiantuntijan mielipide

Näin lapsettomana ihmisenä on kauhean hyvä lähteä kritisoimaan toisten lastenkasvatustapoja sun muita, mutta olen jo aikaisemminkin sille polulle poikennut, joten mennäänpä taas.. Tänään jouduin lähes lobotomian partaalle kuunnellessani töissä lastenohjelmia, joita jo aiemmin mainitsemani pumpulilapset katselivat. Miksi ihmeessä lastenohjelmissa pitää a. huutaa ja b. toistaa kaikki huudot ja tanssit ja hipihäpilaulut kahteen (ainakin) kertaan? Kerrastakin menee jo sekaisin, ja järki lähtee. Kaikki lastenohjelmat eivät ole sallittuja näille sisaruksille, heidän äitinsä valitsee sopivan. Mikäs siinä, mutta kun tosiaan kyseessä on 9- ja 13-vuotiaat lapset, eikö lasten arvostelukykyyn luoteta yhtään? Käsittääkseni nämä kyseiset lapset käyvät koulua kotona, ja ilmeisesti asuvat hyvin suojatussa ilmapiirissä. Mitä tapahtuu, kun maailman karu arki paljastuu näille lapsille? Kaikki eivät olekaan vain kivoja ja ystävällisiä, ihmiset tanssivat (!!!) ja jopa joskus harrastavat seksiä huvin vuoksi (!!!!), ja saattavat jopa olla onnellisia, vaikkeivät menekään kirkkoon joka sunnuntai. Tai lauantai tai maanantai tai mikä nyt pyhä päivä sitten onkaan. (Täällä kalentereissa viikko alkaa sunnuntaista, mutta sana viikonloppu silti kuvaa lauantaita ja sunnuntaita. Miten viikonloppu muka voi olla viikon alussa?? Taas yksi oikaisua kaipaava asia tässä maassa.. )

Ihan perusvanhemmatkin ovat hieman hädissään tulevan kouluopetusuudistuksen johdosta, seksivalistus nimittäin aloitetaan jo 3. luokalla. Kolmannen luokan oppilaat oppivat jatkossa esimerkiksi sen, että jotkut tykkäävät pojista, ja jotkut tytöistä, ja jotkut molemmista. Monet vanhemmat kokevat tämän puolueelliseksi opetukseksi heidän omia uskomuksiaan ja arvojaan vastaan. Kouluissa saisi siis vain kertoa heteroseksuaalisista suhteista? Täällä haluttaisiin pitää lapset pimennossa kaikkien "tuhmien" asioiden suhteen, ihan kuin ne eivät jostain ko. asioita aikanaan oppisi. Kouluopintoihin suunnitellaan opetusta esim. oraali- ja anaaliseksistäkin. Moisia aiheita ei minulle koulussa opetettu, mutta ehkä olisi ollut hyvä juttu kuulla niistä jutuista neutraalilta taholta. Seksivalistustunnit olivat melko noloja tapauksia, ehkä opettajillekin, mutta helpompaa jutut oli kuulla opettajalta kuin vanhemmilta. Minun mielestäni. En jotenkin jaksa uskoa, että nämä pumpulilapset kuulevat seksiasioista vanhemmiltaan, eli olisi kyllä hyvä ne jostain kuulla. Siis jos ei ole jo Googlannut parhaita paloja kaveriporukalla.

Tänään kävellessäni jokirannassa törmäsin hanhenkakkailmiöön. Kanadanhanhet ovat rauhoitettuja Kanadassa, tai ainakin tällä alueella, ja niitä on satoja. Ja ne kakkaavat. Joka puisto on täynnä vihreitä paskaläjiä, ja jos koirankakat ärsyttävät, niin niitä puoltaakseni voin ainakin sanoa, että jotkut omistajat noukkivat koiransa jätökset. Ketään en ole vielä tavannut keräämässä hanhenkakkakasoja. Näin lihansyöjäksi käännyttyäni halpa liha kiinnostaisi, ja hanhet ovat mukavan pulleita. Vielä kun oppisi kynimään hanhen, olisi halpa ja laiton lihalähde tiedossa. Linnut nyt eivät muutenkaan kuulu suosikkieläimiini, enkä oikein keksi mitään hyvää sanottavaa (paitsi hyvälihaisuuden) kanadanhanhista. Ne eivät edes laula kauniisti. Yksi hassu hanhi tosin kävi sääliksi tänään kaikkien muiden hanhien jahdatessa tulevaa petikumppania - siellä se seisoi yksinään kaula pitkänä katsellen muiden touhuja. Oliko kyseessä vanhapiikahanhi, vai pervo tirkistelijähanhi, sitä en sitten tiedä.

Ei kommentteja: