perjantai 6. elokuuta 2010

Liikaa aikaa, liian vähän tekemistä

Olin tänään kuusi tuntia töissä, ja pesulassa kävi sinä aikana kaksi asiakasta. Voinen liioittelematta todeta, että oli hieman tylsää. Luin rikosromaanin loppuun, eikä sanomalehdessäkään ollut mitään mielenkiintoista luettavaa. Pohdin siis tekemisen puutteessa syntyjä syviä, mitä 15-vuotias Maiju olisi aikoinaan tuumannut tästä nyky-Maijusta?

Ensinnäkin ysäri-Maiju olisi ollut hyvin pettynyt tähän nykyiseen, joka ei pelkästään seurustele, vaan kehtasi mennä naimisiin. Eikä edes rokkistaran kanssa! Tai rikkaan miljonäärin, joka jostain syystä tarvitsee kulissivaimon ja sitten kulissien takana viihtyy miesten seurassa. Nämä muistaakseni olivat kaksi aviomahdollisuutta, joita pohdiskelin aikoinani. Ysäri myös pettyisi työtilanteeseeni, sillä 15-vuotiaana kuvittelin vielä voivani työskennellä lääkärinä, ihmisten parissa joka päivä koko päivän ajan. Vasta myöhemmin ymmärsin, että ihmisten parissa työskentely ei sovi herkälle hipiälleni. Ysäri myös hoitelisi anopin puolestani, vittuilisi suoraan päin naamaa sen kummemmin sitä häpeilemättä. Ysäri pitäisi minua nössönä, ja mielipiteitäni turhan laimeina. Mustavalkoisesta 90-luvusta ollaan siirrytty harmaamman vuosituhannen pariin.

Ysäri voisi kuitenkin olla ylpeä siitä, etten teeskentele. Tai ehkä se olisi pettynyt minuun, en edelleenkään osaa teeskennellä. Ysäri yllättyisi kuntosaliharrastuksestani, koko 90-luvun aikana kävin jumpassa ehkä kerran, ja liikunnantunneiltakin suurimmaksi osaksi lintsasin. Ysäri ehkä ihmettelisi, miksi muutin Kanadaan. Oliko pakko luopua kaikesta omasta miehen takia? 90-luvun Maiju nyrpistelisi nenäänsä oluelle, 15-vuotiaana maistui vain Omppu ja muut sokeriliemet. Joistain tavoista olen siis onneksi päässyt eroon!

1 kommentti:

The Girlfriend kirjoitti...

ma jotenkin vielakin toisinaan odotan sita paivaa etta susta tulee patologi ja puristelet kasissasi jonkun sisaelimia ja silmamunia...