tiistai 28. syyskuuta 2010

Hotellielämää, josta ei oikein ehdi nauttia

Tämä taitaa nyt olla neljäs viikkomme hotellissa. Kaksi ekaa olivat kivoja, ehdin nauttia superisosta sängystä ja tyynymerestä, sekä kahdesta ihanasta telkasta, poreammeesta, sun muista. Viime viikolla ja tällä viikolla olen ollut ihan liikaa töissä koulun ohella, nautintoja ei ole mahtunut mukaan ollenkaan. Toivonkin, että ensi viikko vierähtää vielä täällä hotellilla, jotta saan "lomaviikon", jonka aikana on "vain" koulua. Onneksi töissä aina välillä saa tehtyä läksyjä.

Luokallani on niin monta tyyppiä, en tiedä juuri kenenkään nimiä, enkä varmaan tunnista naamojakaan. Yksi poika näyttää ihan Henryltä. Värisokeuteni johdosta luokalla olevat tummat pojat näyttävät kaikki samalta. Sitten on niitä, jotka tunnistan, mutta joita en tunne. On jonglööripoika, jonka tavoite on jouluun mennessä jonglöörata moottorisahoilla. Tyttö, joka kaveeraa poikien kanssa ja kiikuttaa niille kaakaota kahvilasta joka aamu. Toinen tyttö, joka ei käy suihkussa ja joka mumisee vastauksia koko luennon ajan. Poika, jolla on usein päässä silinteri. Ja matka jatkuu... Monella on onneksi sakeampi aksentti kuin minulla, joten en ole leimaantunut "ulkomaalaiseksi". Tosin täällä se taitaisi olla mahdotonta, kaikki kun ovat jostain. Sudanista, Tansaniasta, Intiasta, ja Suomesta!

Koska en ole riittävän kiireinen luentojen ja läksyjen kanssa, työ pitää vapaa-ajan minimissä yhdessä Melissan tulevien häiden kanssa, ja oma talokin pitäisi sitten jossain välissä maalata. Keittiö on jo kovin keltainen, mutta maalausurakka ei ole läheskään lopussa. Curry ei onneksi enää haise, siitä tulva sentään piti huolen. Jouluksi olisi tarkoitus päästä omaan kotiin. Tai no, joulusta en saa siellä nauttia, vaan pitänee raahautua ihanaa sukujoulua viettämään. Yök. Siellä sitten kilvan ihastellaan serkun uutta vauvaa, muusta ei sitten varmaan puhutakaan. Pitänee ottaa korvatulpat ja kuulosuojaimet mukaan.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos kirjoituksesta, taas toit hymyn huulille kuvauksellasi luokkakavereista, ja taannoinen juttu lankomiehen ampparikoulutuksesta oli ihan hulvaton! Kulttuurieroista kuulee toki puhuttavan, mutta ei niitä oikein osaa ottaa todesta täällä koto-Suomessa kököttäessä. :-)

Mitä koulua sinä nyt siis käyt - laajennatko aiempaa osaamistasi vai haetko vain Kanadassa tunnistettavaa todistusta kyvyistäsi?

t. Kaimaani