lauantai 18. syyskuuta 2010

Pikku Myy

Mohawk College on täynnä erivärisiä, eriuskoisia, ja muutenkin erilaisia ihmisiä. Monet oppilaat liikkuvat pyörätuolilla, ja ihonväriskaala on vampyyrinvalkoisesta yönmustaan. Minä sijoitun vampyyrin ja paperiarkin välimaastoon. Käytävillä kuulee puhuttavan niin montaa kieltä, että englanti on vähemmistönä. Opetuskieli on sentään (minun onnekseni) englanti, mutta opiskelijat kaveriporukassaan puhuvat sitten omaa kieltään. Minun suomikaveriporukassani on vain yksi jäsen. Eipähän kukaan ainakaan keskeytä tai kommentoi juttujani.

Huivipäisiä naisia on paljon, minunkin läheisin luokkakaverini on muslimi, ja pukeutuu huiviin. Ei kuitenkaan kokovartalokaapuun. En muista miksi näitä kutsutaan, joten en käytä sivistyssanoja tässä yhteydessä. Huivin ja islaminuskon yhteys on minulle tuttu, mutta voisiko joku kertoa, mihin uskontoon tai kulttuuriin kuuluu miesten Pikku Myy-nuttura? Päälaella on ikäänkuin nuttura, joka on peitetty joko virkatulla pienellä liinalla, tai kankaanpalalla. Ainakin uskoisin, että nyytin sisällä on hiuksia, mutta en ole varma. Tuossa päälaen etualalla joka tapauksessa on pitsinyytti, enkä tiedä miksi. En myöskään tiedä, millä hakusanoilla moista Googlesta hakisin.

Eräs hauska luokkatoverini on tullut suoraan lukiosta, ja jokseenkin naiivi. Hänen juttujaan on kiva kuunnella, sillä se muistuttaa minua omista suurista suunnitelmistani, kun olin hänen ikäisensä. Jossain vaiheessa sitä sitten oppi, että suunnitella voi miten paljon tykkää, mutta elämä ei välttämättä mene aina niiden suunnitelmien mukaan. Samin (hän on tyttö, mutta käyttää intialaisesta nimestään lyhennöstä Sami) suunnitelmiin kuuluu yliopisto-opiskelut collegen jälkeen, avioliitto vanhempien valitseman puolison kanssa, vanhempiensa talon osto kun he muuttavat isompaan, ja säästöjen kartuttaminen pitämällä niitä jemmassa tilillä. En ymmärrä kovinkaan paljoa pankkiasioista, mutta ehkä vähän enemmän kuin Sami. Hänellä on säästössä 500 dollaria, ja aikoo pitää tuon summan tilillä korkoa kasvamassa. Jouluun mennessä hän olettaa summan kasvavan 800 dollariin. Joko hän on kovemman luokan osakekeplottelija, tai sitten hän ei tiedä mitään koroista. Minun tilini tuottaa korkoa ehkä 5 dollaria vuodessa, jos sitäkään. Olisi kyllä kiva omistaa moinen ihmetili, jossa rahat tuplaantuisivat parissa kuukaudessa. Ja niin, vanhempien valitseman puolison hyväksyminen on itsestäänselvyys monelle luokkakaverilleni. Meikäläisellä saattaisi tulla asenneongelma jos toinenkin vastaan, jos äitee tai iskä olisivat tuoneet valitsemansa miehen eteeni hääpäivänä.

Paluu Caledoniaan viikonlopuksi oli edellistä vaikeampi. En tahdo olla täällä! Vakuutussetä sanoi alkuviikosta, että 4 viikkoa vielä menee remontissa. Lattioiden piti olla kunnossa viikko sitten, mutta todellisuudessa edes seinät eivät vielä ole valmiina maalausta varten. Lattioita emme ole vielä saaneet edes valita. 4 viikkoa saattaa olla 5, 6, tai enemmän. Mikäs siinä, hotellissa on ihan kivaa, mutta viikonloput syövät Maijua. Hotellin kuntosalia olen käyttänyt melko usein, ja poreammeeseenkin uskaltauduin eräänä iltana, tosin vain joutuakseni keski-ikäisen miehen flirttailun kohteeksi. Keski-ikäisen miehen, jonka vaimo ja kaksi poikaa odottivat kotona isän ollessa töissä toisella paikkakunnalla. Hän koitti jopa tehdä treffit seuraavalle illalle, "tulen tänne porealtaalle aina yhdeksältä illalla". Tiedänpähän milloin ei sitten tarvitse mennä poreilemaan.

2 kommenttia:

Annina kirjoitti...

Makin haluan tietaa mika tuo Pikku Myy-nuttura on. Kerro jos saat selville. En voi uskoa etten muista tormanneeni kyseiseen ilmioon taalla ollenkaan. Ja toivottavasti nyt jo paasette muuttamaan sinne omaan kamppaan mahdollisimman pian. :)

Annina taas... kirjoitti...

Hei ma loysin, ne on ehka Sikheja.

Tassa pari linkkia aiheeseen liittyen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Sikhism_in_Canada

http://www.infoaboutsikhs.com/sikh_symbols.htm#Kesh