torstai 30. syyskuuta 2010

Toisen rivin väkeä

Ennen sitä tyttöjen kanssa aina istuttiin takarivissä luennoilla. Kerran Saksassa nukahdin luennolla, ja Turuus fyssan luennoillakin taisin torkahtaa. Nyt minulla on mahdollisuus osoittaa, että osaan pysyä hereillä luennoilla! Istua nökötän kiltisti etualalla, en kuitenkaan eturivissä. Keskityn opetukseen kaikilla paitsi fysiikan tunneilla. Fyssan ope lukee PP-dioilta ääneen tietoja, eihän sellaista jaksa kuunnella. Keskityn silloin, kun se on mahdollista. Täällä nenäliinan käyttö niistämistarkoituksiin on vielä harvinaisempaa kuin Suomessa. Kaipasin kovasti kouluun, mutta nyt sinne palattuani mieleen on muistunut luentojen äänimaailma. Räkää kurlataan ja kirnutaan kurkussa ja nenässä. Ekan vuoden opintoihin voisikin sitten liittää pakollisena kurssina "Miten niistetään"-kurssin. Korvatulpat palaavat pakollisena lisävarusteena penaaliini välikokeiden lähestyessä.

Onkohan Suomessakin nykyään tapana käyttää rintsikoita käsilaukkuna? Sinne saa kätevästi tungettua kännykän, rahaa, tai luottokortin. Kenties meikkejäkin, en tiedä. Tätä harrastavien tytsien keskuudessa on varsin trendikästä poseerata valokuvissa huulet töröllä. Oli tilaisuus mikä tahansa, huulet laitetaan törölle. Seksikästä. Luokkakaverini, vanhempi mies, on vienyt rintsikkakäsilaukkutrendin astetta pidemmälle. Hänellä ei ole tarpeesta huolimatta rintsikoita, joten röökiaski säilötään kätevästi t-paidan alle, tuohon mahakummun kohdalle. Mikään ei maistu paremmalta kuin hikinen tupakka!

Nauran usein toisten kustannuksella, joten seuraavana materiaalia kostoiskuja varten. Olin aamulla tulossa hissillä tänne kolmanteen kerrokseen. Astuin hissiin, painoin ovet sulkevaa nappia. Odotin. Ihmettelin, miksei hissi liikkunut minnekään. "Hajosiko tämä hissi?" kysyin Keithiltä. Kävi ilmi, että olin unohtanut valita kerroksen, jonne olin matkalla. Hissi ei jostain syystä osannut omatoimisesti siirtyä kotikerrokseeni. Tyhmä hissi, tyhmä, tyhmä, tyhmä!

Tänä viikonloppuna Caledoniaan kärrätään karjaa arvosteltavaksi, ja kurpitsoista suurin voittaa palkinnon. Käsitöitä on näytillä, kuka voittaa ensimmäisen palkinnon tilkkutäkillään, tai valokuvallaan? Tänä vuonna uutuutena markkinoilla/maatalousnäyttelyssä on piirakansyöntikisa, ja hevos-ja vuohinäyttelyt. Olisin mielelläni mennyt katsomaan piirakanahmintaa, mutta valitettavasti olen töissä juuri silloin. Tai maalaamassa taloa.

Ei kommentteja: