lauantai 20. marraskuuta 2010

Viimeisiä viedään

Pesulapäivä nääs. Huomenna on viimeinen vuoro, ainakin noin virallisesti. Jos joku sairastuu tms, niin saattavat sitten antaa minulle vuoron silloin tällöin. Täytyy sanoa, että joitain asiakkaita tulee ihan ikävä. Siinä pyykinpesun lomassa on tullut juteltua, kerrottua kaikenlaisia tarinoita. Melkein voisin muutamaa asiakasta kutsua ystäväkseni, mutta mahtaisiko ystävyys jatkua pesulan ulkopuolella, sitä en tiedä. Suurinta osaa asiakkaista, mm. partanaista ja tylyilyintiaaneja ei tule ikävä. Rahaa sen sijaan kyllä jään kaipaamaan.

Luokallani on väki vähentynyt, saa nähdä miten moni jatkaa koulua joulun jälkeen. Kummallista, miten pian ihmiset ovat luovuttaneet, tai sitten vaan todenneet, ettei kemia olekaan heitä varten. 80 aloittaneesta on varmaan ainakin 30 jo jättänyt leikin kesken, ja jos kemian kurssi ei mene läpi tämän lukukauden puolella, ei opintoja voi jatkaa ensi vuoden puolella, vaan kemian kurssi pitää käydä uusiksi ensi syksynä. Toivon kovasti, että omat aivoni venyvät sen verran hyvään suoritukseen, ettei uudelleenkouluttautuminen jää vain haaveeksi.

Ei muuten osata nenäliinoja käyttää täälläkään. Luennoilla niiskutuskuoro on yleensä kovastikin äänessä, ja eilen unohdin ottaa matikankokeeseen korvatulpat. Oli sitten hieman hankala keskittyä siinä kuunnellessa, miten räkä matkusti nenästä nielun kautta mahalaukkuun. Pitäisikö osana korkeakouluopintoja olla "miten käytän nenäliinaa"?

Ei kommentteja: