keskiviikko 15. joulukuuta 2010

Aivot lomalla ja avoimet ovet

Ahhhhhh. Tänään juon oluen, ehkä kaksi jos jääkaapissa on, ja rentoudun. Kenties sukkaa kutoen. Melkein neljään viikkoon ei ole koulua, ja olo on vähintään epätodellinen. Mitä mun nyt sitten muka kuuluu tehdä, kun ei ole läksyjä tai kokeita? Paitsi siis kutoa sitä sukkaa. Ja lukea äidin lähettämää suomenkielistä romaania. Luen sen ääneen ja harjoittelen samalla suomen puhumista.

Kaikenlainen uusi teknologia helpottaa pienen ihmisen eloa ja oloa, mutta joskus paluu vanhaan onkin sitten yllättävän vaikeaa. Itse olen vieroittunut kännykänkäytöstä melkeinpä kokonaan, vaikka silloin aikoinaan tekstarinkirjoitusnopeuteni oli maailman huippuluokkaa. Tai no siis olin aika nopea sormistani. Useimmat autot lukitaan nykyään yhtä nappia painamalla, eikä ovia tarvitse erikseen lukita. Tämän vanhan taidon uudelleenoppiminen osoittautui hankalaksi, mutta niinpä sitä aina unohtaa sellaiset taidot mitä ei käytä. Ovet kannattaa kuitenkin lukita.

Talviloma tarkoittaa myös koulun kuntosalin sulkeutumista loman ajaksi. Ajattelin käydä lähistön kuntosalit läpi vieraspassilla, toivottavasti niillä saan katettua kolmisen viikkoa. Eilen kuntiksella oli paljon uusia tyyppejä, ottamassa kenties varaslähtöä uudenvuodenlupauskilpailuun. Katselin innolla paria nuortamiestä kunnes tajusin niiden olevan veljeni ikäisiä suunnilleen. Ei, ei, ei.. Tästedes pidän silmälaput naamalla ja keskityn keski-ikäsiin. Tai ainakaan en silleen avoimesti tuijota, ainakaan paljoa, ainakaan niin pitkään että minut heitettäisiin salilta pihalle pervoilun johdosta. Tässäpä tavoitetta ensi vuodelle, eli olkoon tämä sitten uudenvuodenlupaukseni sen lisäksi, että koitan seurata Suomen asioita hieman tarkemmin, ettei esimerkiksi uuden pääministerin nimittämisen huomaaminen vie puolta vuotta. Mites, onkos se Kekkonen vielä kuitenkin presidenttinä?

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Tuijota vaan, puumanaiset on muotia! Kunhan varmistat että olet K-18 -salilla. ;-D

t. Kaimaani