keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Äimän käki

Niinhän siinä aina käy, että kun ei mitään ole etsimässä, niin löytää asioita, joita ei ole tiennyt tarvitsevansa, tai haluavansa. Tämä pätee shoppailuun (Oletko koskaan löytänyt kenkiä, kun varta vasten olet lähtenyt kenkäostoksille? Housuja ja toppeja kyllä löytyy, muttei kenkiä..), parisuhteisiin, ja ilmeisesti myös työpaikkoihin. Viime viikolla, vai sitä edellisellä, varasimme lennot Suomeen, ja suunnittelin viettäväni koko kesän Suomessa, vähän matkustellen, ja viettäen paljon aikaa perheen ja ystävien seurassa. Viime viikolla nämä suunnitelmat sitten heitettiin kertarysäyksellä romukoppaan, kun kolme vuotta sitten minua haastatellut tutkijalääkäri soitti ja tarjosi työpaikkaa kolesterolitutkimuksen parissa. Taisi olla melko epätoivoinen jostain syystä, sillä työhaastattelua ei edes ollut, vaan minulle esiteltiin labra ja selitettiin, mitä alan sitten pääsiäisen jälkeen tehdä. Saan lomailla Suomessa pari viikkoa, mutta työt alkavat heti koulun loputtua, ja jatkuvat kunnes opinnot taas alkavat. Olen edelleen niin hämilläni koko tilanteesta, etten oikein tiedä miten suhtautuisin koko tilanteeseen. Keith ja Lars lienevät tyytyväisiä asioiden saamaan käänteeseen, mutta en tiedä miltä musta tuntuu. Joudun kärvistelemään Kanadan helteissä taas yhden kesän - eikä meillä ole edes ilmastointilaitetta. Voipi olla, että muutan koko kesäksi sinne ihanan viileään labraan. Kovien helteiden keskellä voin piiloutua -80 asteessa pidettävään pakastimeen. Not! Joka tapauksessa, ilmeisesti kannattaa olla hakematta töitä, koska silloin työt tulevat automaattisesti luoksesi. Toimiikohan tämä lähestymistapa myös lottoon? Jos en pelaa, voitan? Niin sen on oltava.

2 kommenttia:

Annina kirjoitti...

Franz Kafka on sanonut näin

"You need not leave your room. Remain sitting at your table and listen. You need not even listen, simply wait, just learn to become quiet, and still, and solitary. The world will freely offer itself to you to be unmasked. It has no choice; it will roll in ecstasy at your feet."

Niin ne näköjään työtkin vaan tulee sen kummemmin etsimättä. Mäkin lähetin vaikka kuinka monta hakemusta mutta sinne minne mut palkattiin soitin vaan yhden puhelun. :)

Maiju kirjoitti...

Viisaita sanoja Franzilta ja Apalta, kiitos!