keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

Frederik

Artisti, jota tulevana perjantaina on pakko kuunnella. Jos ei nyt, niin ei koskaan. Jonkun mielestä paras vaihtoehto saattaisi olla tuo "ei koskaan", mutta jos tietyn iän kunniaksi on kerta tehty laulu, niin pitää sitä kuunnella. Jos ei muuten, niin kohteliaisuudesta artistia ja säveltäjää kohtaan. Pitäähän laulu osin paikkansakin; takana on luja putki rilluvuosien. Pikkuveljeni täytti tänään 18, eikä seuraa siskonsa jalanjälkiä alkoholihuuruiseen täysi-ikäisyyteen. Velipoika ei aio edes juhlia, vaan odottaa minua kylään kesällä, jotta voimme sitten yhdessä juhlia. Aika söpöä!

Suomeen ollaan kesällä menossa, mutta lippuja ei vielä ole. Saamme käyttöön appivanhempien VISA-pisteet, joilla saa ostettua lahjakortin matkatoimistoon. Lennot Suomeen netistä varattuna maksavat noin 800 dollaria. Matkatoimiston kautta varattuna 1400. Voisiko joku selittää, mihin tuo 600 dollaria sitten menee? Matkatoimiston pussiin, olettaisin, mutta raja kaikella.. Matkatoimisto veloittaa noin puolen tunnin työstä 600 dollaria, ja sitten ihmetellään miksi kukaan ei enää käytä matkatoimistojen palveluja, vaan matkat varataan netin kautta omatoimisesti. On syy ja sitten seuraus ja sitten syy taas ja ympäri mennään ja yhteen tullaan.

Kävin tutustumassa kaupungin jätevedenpuhdistamoon ja vesilaitokseen, appiukon työtuttava on siellä töissä. Valtavan hieno laboratorio niillä onkin, moderni ja ah niin siisti. Toivon pääseväni sinne työharjoitteluun koulun kautta! Täällä Kanadassa paras mahdollinen työpaikka on kaupungin tai provinssin rahoittama työ, sillä edut ja oikeudet ovat sillä sektorilla kunnossa. Yksityisessä firmassa saattaa tienata enemmän, mutta työntekijäliittojen heikon aseman takia työntekijöillä ei juuri ole turvaa tai oikeuksia. Kaupungin vesilaitos olisi siis unelmatyöpaikka. Ja ei, en olisi 10 vuotta sitten uskonut tähtääväni vesilaitoshommiin. Suunnitelmissa oli lähinnä diabeteksen parantaminen ym. Jos olisin optimisti, pettyisin karvaasti nykytilannetta tutkaillessani. Onneksi olen säästänyt itseni moiselta, ja olen läpi vuosien valmistautunut pettymyksiin ja epäonnistumisiin.

4 kommenttia:

Annina kirjoitti...

Hyvä Maju!! Susta on kehkeytynyt todellinen optimisti näiden rilluvuosien aikana. Huomena on sitten kunnon pirskeet tiedossa ja minä kyllä samaistun sun veljeen sikäli, että itsekin odotan sua tänne että voidaan sitten yhdessä juhlistaa meidän kolmekymppisyyttä. :)

Maiju kirjoitti...

Jes, optimismia on harjoiteltu nyt lähes kolme vuosikymmentä, eli se alkaa jo sujua aika kivasti. yhd juhl!

Anonyymi kirjoitti...

Aina vaan pahenee - nyt kannattaa kuunnella myös Kike Elomaata! ;-)

"Voit aina taatusti luottaa naiseen kolmekymppiseen
Kauniisti kun pyytää saa hänet seurakseen
Sä vaaditko naisen vai diskoperhosen
Jos sä tyylikkyyttä tahdot luota kolmekymppiseen!"
(Kolmekymppinen nainen, Säv. B. Sahlin, suom. san. K. Salminen, sov. J. Koivisto)

Myöhästyneet synttärionnittelut,

t. Kaimaani

Maiju kirjoitti...

Kiitokset kaimaanille, onnitteluista siis ainakin. Kiken biisiä en ookkaan (onneksi?) koskaan kuullut, pitänee ottaa YouTube avuksi :) Tyylikkäästi siis jatkan kolmikymppisenä oloa!