tiistai 11. lokakuuta 2011

Pohjois-Suomi

Unohdin mainita kielimiehestä sen verran, että hän ei tiennyt missä Riihimäki sijaitsee. Hän kysyi mistä olen kotoisin, ja kun kotikaupungin nimi ei kuulostanut tutulta, yritin selittää missä Riksu on. Sanoin, että Riksu on radan varressa, suunnilleen tunti pohjoiseen Helsingistä. Tässä vaiheessa kielimiehellä välähti, ja hän iloisena totesi, että aijaa, olet siis jostain Espoon läheltä kotoisin? Jouduin siihen sitten totemaan, että Espootakin pohjoisemmasta, lähes siis Lapista. Kielimies ilmeisesti tutustui Espooseen, ja toinen täällä tapaamani Suomessa vieraillut henkilö oli varsin ihastunut Vantaaseen. Itse en suomalaisena tiennyt, että turisteiksi maahan tulevat kaverit kannattaisi viedä Espooseen ja Vantaalle. Olen tyhmänä raahannut Keithiä Hesaan, Turkuun ja Pohjanmaalle, mutta ensi reissulla menemme sitten varmasti Espooseen ja kenties käymme myös Korsossa.

Ostin tänään imurin. Täällä suurin osa imureista on sellaisia pystyasennossa seisovia, pölypussi on siinä varressa kiinni, eikä putkia ole missään. Kanisteri-imurit, eli tuollaiset tavalliset, tulevat yleensä isolla suutinosalla varustettuna, ja se suutin on painava ja kömpelö, lähinnä kokolattiamattojen putsaamiseen suunniteltu. Meillä ei onneksi ole kokolattiamattoja, eikä tarvetta möhkäleimurille, mutta pienen ja tavallisen imurin löytäminen sitten olikin yllättävän haastavaa. Löytyihän sellainen sitten kuitenkin, ja ajattelin sitä kissan riemuksi tässä kohta kokeilla. Niin ja siis ennen imuriin siirtymistä olen joskus jopa siivonnut täällä, lapion.. ei vaan luudan ja mopin avulla.

Salsatunnilla eilen oli niin hauskaa, että kotiin päästyäni Keith epäili, että jotain on tekeillä hänen selkänsä takana kun olin niin iloinen. Meitä oli kerrankin tanssimassa yhtä monta miestä kuin naista, ja tanssimme koko tunnin, silleen oikeasti. Ei vain opeteltu askelia, vaan tanssittiin. Oli kyllä superhauskaa, vaikken voi väittää olevani hyvä tanssija. Eniten siitä tosin kärsivät ne, joiden varpaille astun, ja joita isken (vahingossa) kyynärpäällä silmään. Anteeksi, ei ollut tarkoitus!

Ei kommentteja: