maanantai 17. lokakuuta 2011

Valtiovierailua odotellessa

Suomen edustaja tulee loppuviikosta tänne Kanadaan jokavuotiselle valtiovierailulle. Eli siis saan kaverin kylään, ja vielä syyslomaviikon ajaksi, jee! Tarkoitus olis käydä shoppailemassa, ja kummitustarinoita kuuntelemassa, ja anoppilassa todistamassa, etten ole hullu, vaan että kaikki suomalaiset ovat tälläisiä. Minun piti kiillottaa palatsini edustuskuntoon viikonloppuna, mutta yhtäkkiä olinkin kuumeinen ja tärisin vilusta vaikka päällä oli sata villapaitaa. Jotain sain sentään tehtyä viikonlopun aikana - ostin Larsille Halloweenasun!


Lars on ihana kurpitsakissa. Oma Halloweenasu on edelleen olemassa vain ajatuksissani. Naapuruston lapsia varten ostin jo Halloweenkarkkeja, mutta vahingossa... avasin jo molemmat ostamani karkkilaatikot, joten voi olla, ettei lapsille jää mitään. Voi harmi.

Olen tähän mennessä tutoroinut kahta ensimmäisen vuoden opiskelijaa. Olen vaitiolovelvollinen, mutta sehän ei toki tarkoita sitä, ettenkö voisi kirjoittaa sessioista vieraalla kielellä blogiini. Molemmat oppilaani ovat melko hyvin menestyviä opiskelijoita, mutta toisinaan eteen tulevat kysymykset hämmästyttävät ja kummastuttavat. Lauantaina oppilaani kysyi, että olenko huolissani siitä, että kemikaalit joko estävät minua saamasta lapsia, tai aiheuttavat syöpää, ja kuolen kun lapseni, siis Lars, on vielä nuori. Hän itse oli huolissaan asiasta, sillä ei ole vielä naimisissa, ja haluaa lapsia, muttei tiedä voiko koskaan saada lapsia valitsemansa uran takia. Tämä tyttö on Kiinasta kotoisin, joten uskoisin hänen altistuvan pahemmille myrkyille käymällä lenkillä kotikaupungissaan kuin koko koulu-uransa aikana Hamiltonissa.

Lenkistä puheen ollen, sain tänään selville, että lenkillä olo on periaatteessa vastoin kaupungin järjestyssääntöjä, sillä jos kävelee jalkakäytävillä, pitää olla tiedossa määränpää mihin on menossa. Jos siis vain lähtee lenkille ja tarkoituksena on kävellä vähän siellä sun täällä, rikkoo tietämättään lakia. Myös jalkakäytävillä seisominen on kiellettyä - pitää olla liikkessä jos haluaa pitää rikosrekisterinsä puhtaana. Jalkakäytävällä seisominen tulkitaan jalkakäytävän tukkimiseksi - ja sitä se toki onkin yli 30%:lle aikuisväestöstä. Itse rikon jalkakäytävälläseisomislakia aina odottaessani bussia. Jos minusta ei kuulu vähään aikaan, olen joutunut vankilaan kulkematta lähtöruudun kautta.

1 kommentti:

Apamato kirjoitti...

Mä käyn täällä joka päivä tsekkaamassa onko sun blogiin taas ilmestynyt uusi päivitys, mutta et taida ehtiä mun passaamiselta sitä kirjottaakaan... kannattaa siis hankkia kotiorja Suomesta.