perjantai 4. marraskuuta 2011

Makuelämyksiä

Tänään hätäpäissäni tilasin koululla ruoaksi kauhean kasan lohkoperunoita. Suomessa niitä dippailtaisiin dippikastikkeeseen, majoneesiin, tai ketsuppiin, tai edellä mainittujen sekoitukseen. Täällä sain perunoiden seuraksi kermaviiliä, maustamatonta sellaista. Millä planeetalla ketään kiinnostaa dipata ruokaa kermaviiliin, joka maistuu.. pelkältä kermaviililtä? Pienen kinuamisen tuloksena sain majoneesia, johon sekoitin ketsuppia ja pippuria. Hyvää tuli, ja kermaviili jäi yksin nököttämään lautasen viereen.

Tutkimusryhmän johtaja tiedusteli minulta tänään, tahtoisinko tehdä väikkärin tässä hänen ryhmässään työskennellen. Naamani nähneet tietävät, etten osaa peittää tunteitani, vaan naamastani kyllä näkee mitä ajattelen. Ehdotuksen kuultuani naamani todennäköisesti sanoi EEEEEEIIIIIII!!!!. Suuni sanoi, että pitääpä miettiä asiaa. Ehkä minäkin sata vuotta Kanadassa asuttuani osaan valehdella ja peittää tunteeni. 95,5 enää jäljellä!

Tässä muuten sanaleikkiin perustuva Halloweenasuni, lisäksi minulla oli tietysti majavanhäntä ja käsiraudat.

Justice Beaver, eli väärinkuultu Justin Bieber.


Koulussa tahti kiristyy, ja selvästi opettajat ovat päättäneet, että tällä lukukaudella ei enää sitten jaellakaan hyviä arvosanoja. Eilenkin jouduin neljän tunnin tauon aikana juomaan oluen, kun olin niin stressaantunut. Bonuksena minulta kysyttiin henkkareita olutta ostaessani, siis koulun pubissa, jossa asiakkaiden keski-ikä on ehkä 19. Siellä tosin taidetaan kysyä kaikilta paperit, mutta sallittehan minun edes hetken verran uneksia, että olin niin nuorekkaan näköinen, että heidän oli ihan pakko tarkistaa, että varmasti olen yli 19-vuotias. Niin, täällä saa ajaa autoa 16-vuotiaana, mutta olutta saa (laillisesti) juoda vasta 19-vuotiaana. Siinä ehtii sitten olla kolme vuotta juoppokuskina.

2 kommenttia:

Annina kirjoitti...

Kaljaa kesken koulupäivän? Ja koulun pubissa? En ole ennen kuulut koulujen pubeista, miksi et mulle esitellyt moista nähtävyyttä kun vierailin. Olisin ottanut kuvan niinkuin kaikesta muustakin oleellisesta! :D

Maiju kirjoitti...

Ei täällä Kanadassa kaikki sitten ihan huonosti ole, kun koulussa saa juoda kaljaa. Mennään sinne pubiin sitten seuraavalla kyläreissulla, niin saat säkin näyttää paperit järjestysmiehelle, joka on meitä 10 vuotta nuorempi, ainakin! :)