keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Laihdutuskuuri

Tarpeesta huolimatta kyseessä ei ole minun vatsamakkaroihini kohdistuva kuuri, vaan Lars-parkaa tässä koitetaan hoikistaa. Ostin uudenlaista kissanruokaa Larsille, ja sitä tuntui menevän kilokaupalla. Kissa pyöristyi silmissä, joten päätin lukea ruokintaohjeet pussin kyljestä. Olin antanut Larsille syötäväksi suunnilleen tuplamäärän ohjeisiin nähden, joten nyt kisukin ruoka mitataan aamuisin tarkasti mittakuppiin ja siitä sitten annostellaan päivän mittaan. Lienee sanomattakin selvää, että Lars ei diggaa laihdutuskuuria, ja on lievästi käärmeissään koko asiasta. Kostoksi se siis herättää mutkin näin lomalla viimeistään kasilta, vaikka tavoitteena on ollut nukkua pitkään ja mieluiten puolillepäivin.

Eikö olisi ihanaa, jos joku säännöstelisi ruoan, eikä olisi mahdollista päästä itse ruokaan käsiksi? Moisesta ruokavahdista haaveilen kovasti, sillä oma itsehillintä ei todellakaan riitä pitämään näppejä erossa herkuista. Eikä tarvitse edes olla herkkuja, Maiju syö mitä vaan. Tein muuten jauhelihariisipiirakkaa omenapiirakoita varten myytävään valmistaikinaan, ja siitä tuli ihan maittavaa. Ensi kerralla teen kyllä oman voitaikinan, mutta kävi se noinkin. Reilu vuosi sitten jouluna tarjolla oli "mincemeat pie", jota tietysti luulin jauhelihapiirakaksi. Vesi herahti kielelle, ja haukkasin piirakasta palasen. Pettymys oli suuri, kun piirakan sisällä ei todellakaan ollut jauhelihaa, vaan jotain sikamakeata hedelmätäytettä. Voitte kuvitella hämmästykseni, kun mincemeat ei ollut lihaa nähnytkään.. Kuulemma ennen vanhaan tämä piirakka sisälsi lihaa tuohon kamalaan hedelmähässäkkään sekoitettuna. Se se vasta olisikin ollut herkullista! Not. Tässä netistä varastettu kuva ko. piirakkahirvityksestä.


3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hmm, oliskohan noita samaisia leivonnaisia ne "lihapiirakat", joita harripottereissa annetaan muksuille joululahjaksi? Mua on aina ällöttänyt ajatus ko. piirakkaisten säilyttelystä huoneenlämmössä. Tuskin nuo hedelmäversiotkaan määrättömiin säilyy, mutta vähän eri lailla kumminkin kuin liha.
(Juu. Äiti-ihmiset takertuu aina täysin epäolennaisiin asioihin lastenkirjoissa.)

t. Kaimaani

Maiju kirjoitti...

Heippa Kaima, sinä oletkin lukenut Harryja tarkkaan. Itsekin ne olen lukenut, mutta lihapiirakkajuttu on jäänyt kokonaan huomaamatta. Äitinä sitä sitten ilmeisesti kiinnittää huomion muihinkin kuin taikoihin ja salakäytäviin. Hyvin paljon mahdollista, että Harryn lihikset ovat juuri näitä hedelmäpiirakoita, eli säilyvät ehkä huoneenlämmössä vähän paremmin. Kääntäjältä on jäänyt ilmeisesti kokematta nämä kamalat piirakat, kun on kerta lihapiirakaksi sen kääntänyt.

Anonyymi kirjoitti...

Tuota, moka saattaa olla myös mun oma, loppupään opukset tuli luettua alkukielellä kun ei millään malttanut odottaa käännöksen valmistumiseen asti. Mince pie ja sanakirja, kyllässentiät mihin se johtaa.

t. Kaimaani