tiistai 20. maaliskuuta 2012

Vuosipäivä

Viime perjantaina, 17.3, tuli täyteen viisi vuotta Kanadassa. En tiedä, mitä matkaan lähtiessäni odotin tai kuvittelin reissultani, mutta en varmastikaan olisi osannut arvata että miten täällä käy. Päädyin töihin pesulaan, anopin ahdistavaan taloon kolmeksi vuodeksi, sitten takaisin koulun penkille. Olen tavannut kivoja ihmisiä, ja tietysti myös sitten niitä idiootteja. En todellakaan rakastunut maahan ensisilmäyksellä, ja itse asiassa vielä viiden vuoden avoliiton jälkeenkin epäilen suhteemme toimivuutta. Toista oli esimerkiksi Islannista, josta pitkään olin haaveillut, ja johon rakastuin tulisesti ensitapaamisella. Toki koti on täällä, ja edellinen reissu Suomeen osoitti, että en enää oikein kuulu sinne. Kuulun siis vissiin tänne.

Viisivuotiskanadapäivää seurasi jälleen uusi kahdeksantoistavuotissyntymäpäivä 18.3. Sitä on tullut juhlittua jo aika monta kertaa, mutta tällä kertaa päivä oli ainakin aurinkoinen, lämmin, ja sain kakun jonka päällä luki "Happy Birthday Maiju!". Ilman kirjoitusvirhettä, ihme kyllä. Ikinä ennen ei kakkuun ole kirjoitettu minun nimeäni, joten otin kakusta tietysti kuvan. Juhlapäivä sujui lievän krapulan merkeissä, sillä lauantai-iltana juhlin nörttijengini kanssa luokkakaverin siskon häärahankeruujuhlissa. Tosin ensin menimme vääriin rahankeruujuhliin, sillä en lukenut kutsua tarpeeksi huolellisesti. Kun löysimme oikeat juhlat, oli loppuilta oikein mukava. 20-vuotias poika jopa oli kysynyt kavereiltani, olenko sinkku, ja luuli minua 24-vuotiaaksi. Miten imartelevaa! Imartelua hieman haittasi se, että kyseinen tyyppi oli hämärä. Creepy on englanninkielinen sana, joka kuvaa mahtavasti tätä Walteria. Sama se, 24 on hyvä ikä. Tai siis oli. Tai siis on varmasti, kunhan sinne saakka pääsen.

Syntymäpäiväjuhlinta ulottui yli viikon aikajaksolle, sillä ensimmäinen paketti tuli jo 12.3, ja tänään 20.3 tuli karkkilähetys Agentti Apalta. Sain sen noin kuusi tuntia sitten, ja jonkin verran karkkia on vielä jäljellä. Ennätys! Toinen ennätys on huominen lämpötila, plus 26 astetta. Tämä tietää kamalaa kesää. Tuskaista, hikistä, nihkeää, nahkeaa kesää. Yäk.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Paljon onnea Maiju 18v!! :) Harmi ettei Kanada ole vienyt sun sydäntäsi mennessään heti ensi hetkistä lähtien. Mutta teillähän onkin järjestetty liitto, jossa rakkaus kasvaa ajan myötä. ;) Ja onnea myös 5v-päivästä, onneksi sun ei tarvitse juhlistaa päivää anopin katon alla..

t.riikka