keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Oli kissa ja oli kesä

Kesän kestävä työharjoittelu on edennyt toiselle viikolle, ja ainakin tähän mennessä homma on ollut mielenkiintoisempaa kuin edellisen kesän labrassa kykkiminen. Labrassa tosin hengaan edelleen, mutta kiirettä pitää ja tekemistä on taatussti. Ensimmäistä kertaa elämässäni kiitin tänään henkilöä, joka ojensi minulle kupillisen kakkaa. Sitä se työ on, kakkaveden suodattelua ja uunissa kuivattamista, nam! Työporukkakin vähän laajentui kahden hengen tiimistä yli kymmeneen. Pomo on ihan mukava mies, tosin todella vaivautunut ja epävarman oloinen koko ajan. Näytteitä vastaanottavat nainen on pelottava drag queen, olematta kuitenkaan mies. Minua labrassa ohjaava Bill on kiva tyyppi, joka onnekseni on kovin pitkäpinnainen. Kuten jokaisessa työpaikassa, tässäkin labrassa on omat ryhmittymänsä ja kaveripiirissä, mutta enköhän onnistu niitä välttelemään neljän kuukauden ajan.

 Kissat eivät kai seurasta niin piittaa, mutta minun kävi Larsia niin sääliksi kun se joutui olemaan pitkiä päiviä yksin kotona. Viime viikonloppuna kävimme hakemassa löytökissakodista Larsille morsiamen, jolla ei vielä ole nimeä. Nancy oli alkuperäinen nimi, mutta kuten Larsinkin tapauksessa, uusi nimi on tarpeen. On Keithin vuoro nimetä lemmikki, joten hommassa vähän kestää. Uusi tulokas on pieni harmaa tyttökissa, joka ei oikein osaa maukua, kurnuttaa vaan. Larsin ja UK:n välillä on päivittäin valtataistelu menossa, mutta toivottavasti Lars sopeutuu kotinsa jakamiseen. UK on tosi laiha, mutta syö pureksimatta kuivaa muonaansa, ja ahmii purkkiruoan ennen kuin Lars on ehtinyt edes maistaa omaa annostaan. Mihin se kaikki ruoka oikein menee? Iltaisin on kummasti aikaa kodinhoidolle ja harrastuksille kun kotitehtäviä ei tarvitse murehtia. Olen kuluneen puolentoista viikon aikana imuroinut, tanssinut, piirtänyt, virkannut, kokannut moneen kertaan, ja nukkunut päikkäreitä töiden jälkeen. Viikonloppuisin voi olla tekemättä mitään, tai voi tehdä rästissä olleita juttuja. Ihmeellistä tämä tälläinen työläisen arki!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Missä on kuvat?? :)

Mirva

Agentti Apa kirjoitti...

Ja kaikkein parasta on että sulle maksetaan työharjoittelusta! :) Odotan innolla UK:n nimen julkistamista. Kannatan edelleen virallisten kissanristiäisten järjestämistä ja lemmikkieläinliikkeeseen gift registryn avaamista, jotta kutsuvieraat osaavat tuoda oikeanlaisia lahjoja. En usko että menisit edes liiallisuuksiin siitä, kun kerran sikiön sukupuoltakin katsotaan isolta screeniltä koko suvun voimin, ja lemmikit viedään kauppaan joulupukin syliin ikuistettaviksi. Ehkä sunkin on jo aika kanadalaistua ja järjestää häppeninkiä asioista, joita vielä muutama vuosi sitten olisit voinut luokitella "turhiksi". :D