perjantai 29. kesäkuuta 2012

Eksyksissä

Olen tainnut jo ennenkin asiasta mainita, mutta kenkäkaupassa asia tuli taas ajankohtaiseksi. Kanadalaisuuteni alkuaikoina varsinkin olin aina eksyksissä kun yritin etsiä jotain tiettyä tuotetta kaupasta. Kanukkilogiikka pelaa eri tavalla, ja Suomessa tuttu järjestys ei enää pädekään täällä. Täällä esimerkiksi Tarjoustalon kaltaiset kaupat myyvät kyllä sukkia, mutta sellaisissa kolmen, viiden, tai kymmenen parin pakkauksissa, missä usein sukat ovat keskenään samanlaisia. En ole oikeastaan löytänyt kivoja yksittäissukkia monestakaan paikasta, enkä varsinkaan kaupoista, mistä niitä olen etsinyt. Työvaatekaupassa niitä on, ja kenkäkaupasta viimeisimpänä bongasin yksittäissukkapareja. Ai niin, onhan niitä yhdessä sisustusliikkeessäkin.. Jotkut asiat ovat toki universaaleja, eli limut, sipsit, ja karkit ovat lähellä toisiaan ruokakaupassa. Yhtenä päivänä en löytänyt tonnikalaa mistään mielestäni loogisesta paikasta, ja jos haluan ostaa kivan tervehdyskortin, pitää minun mennä taidetarvikekauppaan. Jäätelöpuikkoja ja -tuutteja ei myydä ruokakaupassa yksittäiskappaleina, pitäisi ostaa kymmenen pakkaus, tai sitten iso kahden litran jäätelöpönikkä, joka valitettavasti tulee kyllä syötyä ihan yhtä nopsaan kuin se yksi tuutti. Irtojäätelöä saa ostettua pienistä jäätelöputiikeista, ja yksittäisiä tuutteja kioskeilta.

Työharjoittelu-urakkani on puolivälissä virallisesti. Eilen koululta kävi vierailulla työharjoittelupaikoista vastaava tätsä kyselemässä miten minulla menee, ja kertomassa mitä mieltä pomoni on työpanoksestani. Hän sanoi nimeni jatkuvasti väärin, mutten välittänyt korjata sitä, sillä en juurikaan ole tämän henkilön kanssa tekemisissä. Kaikki meni hyvin siihen saakka kun hän alkoi ihastella nimeäni, ja miten ihanalta se kuulostaakaan lausuttuna. Tämän sanottuaan hän oikein nautiskellen venytti joka kirjainta sanoessaan ääneen kauniin nimeni.. Mmmeeeiizuuuuuuu... Siinä vaiheessa sitten naurua pidätellen sanoin, että nimeni kylläkin on Maiju. Ups!

4 kommenttia:

Agentti Apa kirjoitti...

Lol, ihana Mmeizuu! Iloksesi todettakoon että olen postittanut sinulle Suomesta kesäisen "selviytymispaketin" ja toisaalta hämmennän sinua entisestään, sillä että et tule löytämään edes postejasi enää omasta postilaatikostasi vaan saat mennä anoppilaan asti niitä hakemaan. ;)

Olipas kiva taas lukea Maju Karvalaturin kuulumisia. Nauroin kovasti sun jutuille. Ikäväkin olisi ja toivon, että saan joskus lähitulevaisuudessa buukattua halvat lennot sinne tai sinä tänne. Samoissa hinnoissa ei pyöri kyllä lentojen hinnat ollenkaan kuin mihin viime vuonna onnistuin ne varaamaan. Täytyy silti olla positiivinen ja toivoa että vielä tulisi joku lentojen mega-ale! Esimerkiksi seisomapaikkoja vessakopin vieressä Torontoon! (Huom: Ei kuitenkaan missään nimessä polvistumispaikkoja pöntön äärellä! Luulen että niistä joutuis tässä vaiheessa maksamaan tuplahinnan...)

Maiju kirjoitti...

Eiks sulla kerran ollu polvistumispaikka pöntön äärellä, ja porttikielto BA:n lennoille.. Olen kauhistellut lentojen hintoja, ei edes epälomalennot joskus tammikuussa irtoa halvalla :( Kyllä me pian nähdään, ja sitä odotellessa odottelen selviytymispakettiani ja lähettelen sulle vastalahjaksi kissankarvoja!

Agentti Apa kirjoitti...

Hehee, ei mulla nyt ihan porttikieltoa BA:n lennoille ole koska lentoisäntien mielestä olin silti vaan todella ihastutava! :D Jatkossa pitäydyn kuitenkin visusti istumapaikoissa.

Anonyymi kirjoitti...

Taisi olla iso pettymys tädille vaihtaa Mmeizuu Maijuksi. Joskus hamassa nuoruudessani brittiläinen B&B-isäntäperhe päätti, ettei kenenkään ihmisen nimi voi olla MyYou - sain sit olla loppureissun ajan Maria. Katkeruutta ei hälventänyt yhtään, että esimerkiksi Sari, Terttu ja Jouni kelpasivat sinällään ja ihan ilman mutinoita.

t. Kaimaani