perjantai 8. kesäkuuta 2012

Kehuja?

Eilen tanssittiin viimeinen kuubalaisen salsan tanssitunti. Tunnit jatkunevat syksyllä, mutta mitä nyt teen torstai-iltaisin? Viimeisen tunnin kunniaksi opettelimme hieman rumbaa, joka muistuttaa apinoiden tapaa löntystellä viidakossa. Tunnin päätteeksi opettaja sanoi minulle, että eurooppalaiseksi tanssin hyvin. Kiitin kommentista, mutten kyllä oikeastaan tiedä oliko kyseessä kriittinen kommentti eurooppalaisten tanssitaitoja kohtaan, vai minulle suunnattu kehu. Päätin ottaa kommentin kehuna, ja kunhan opettaja saa videon tunnista ladattua YouTubeen, niin voin linkittää todisteita tanssitaidoistani tai niiden puutteesta tännekin.

Kävin tänään ihotautilääkärin juttusilla näyttämässä luomia, joita viime aikoina on tullut lisää. Toivoin jonkinlaista perusteellista tarkastelua, ehkä koepalojenkin ottoa, mutta lääkäritäti vain totesi, että jos nuo luomet eivät kasva tai muutu eri näköiseksi niin eiköhän ne sitten ole ihan ok. Mistä minä tiedän ovatko ne kasvaneet? Kai ne alunperin alkoivat pieninä täplinä ja kasvoivat nykyiseen kokoonsa? Olin hermostunut ennen lääkärikäyntiä, mutta nyt olen oikeastaan vielä huolestuneempi. Minulla on lisäksi kuulemma melanoomalle altis ihotyyppi. Olisi se lääkäri tuon sanottuaan voinut edes teeskennellä tutkivansa luomiani vähän tarkemmin. Täällä on yleistä se, että lääkäri kutsuu muutaman potilaan yhtäaikaa peremmälle, ja jokainen potilas ohjataan omaan pieneen tutkimushuoneeseen odottamaan. Odotushuoneesta pääsee siis odottelemaan toiseen huoneeseen! Lääkäri tai hoitaja sitten kyselee käynnin tarkoitusta, antaa sairaalakaavun puettavaksi, ja häipyy huoneesta. Tänään odottelin em. kaapu päällä 45 minuuttia, jonka jälkeen juttelin lääkärin kanssa ehkä 5 minuuttia. Kaapu on kummallinen takaa avoin ylisuuri yöpaita, jota en oikein koskaan osaa pukea oikein päälleni. Minusta tuntuisi luonnolliselta pukea se päälle kuin aamutakki niin, että avoin halkio jäisi eteen. Taakse se kuitenkin kuuluu, ja kun ei sitä takahalkiota oikein saa pidettyä käsillä kiinni niin persehän se siinä vilkkuu sitten kävellessä. Toisaalta on kivempi pukea päälle tälläinen kaapu kuin olla ihan alasti, tai riisuntua lääkärin katsellessa. Turussa gynekologi kehoitti minua ottamaan housut pois, sitähän varten olin sinne mennyt. Hän siinä sitten istui ja katseli kun nolona kiskoin housuja jalasta. Kanadassa minut jätettäisiin itsekseni vaihtamaan vaatteet kaapuun, ja tutkimuksen aikana paikalla olisi sekä hoitaja että lääkäri - oikeusjuttujen pelossa, tietenkin.

Käpälöintisyytteen pelossa esimerkiksi partioryhmää ohjaava anoppini ei saa koskea ryhmään kuuluvia lapsia, vaikka paikalla olisi muitakin aikuisia. Kerran joku lapsista halusi satutuokion aikana istua anoppini sylissä, ja anopin piti istua takakenossa, kädet selän takana, jottei toimintaa olisi katsottu kyseenalaiseksi. Lapsiin kajoaminen on toki hirveää, eikä sellaista pitäisi tapahtua, mutta joskus tuntuu että varotoimenpiteitä liioitellaan reippaasti, mutta silti ongelma ei katoa minnekään. Kyllähän festariporteillekin voi laittaa vaikka millaisia turvatarkastuksia, mutta jos sitä viinaa sinne alueelle haluaa viedä, niin kyllä sitä sinne saa salakuljetettua.

Ei kommentteja: